Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, 6:20:32 μμ
Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010 10:58

«Το Στρατηγικό μας Σχέδιο πυξίδα των επιλογών μας»

draganidis


Παρουσία εκατοντάδων πολιτών από το Πολύκαστρο και τους δήμους που συγκροτούν το νέο δήμο Παιονίας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Παιόνων Πολιτεία – Ενότητα – Δημιουργία» του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Δραγανίδη.
Όπως ανέφερε και ο ίδιος με τη λειτουργία του Εκλογικού Κέντρου, ουσιαστικά ξεκινά ένας όμορφος αλλά και δύσκολος αγώνας που θα έχει νικηφόρο αποτέλεσμα και θα αναδείξει το νέο δήμο πρωταγωνιστή στο ευρύτερο αναπτυξιακό πεδίο.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός ενώ αμέσως μετά ο υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης πραγματοποίησε σύντομη ομιλία στη διάρκεια της οποίας έθεσε τους στόχους της διοίκησης του, ενώ παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους του Συνδυασμού του για τη Δημοτική Ενότητα (ΔΕ) Πολυκάστρου.  
Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπροστά μας σε αυτές τις εκλογές έχουμε να απαντήσουμε στη μεγάλη πρόκληση του Καλλικράτη. Στις νέες μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν ένα νέο λειτουργικό περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση. Ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, αναπτυξιακό, οικονομικά ανεξάρτητο,  όπου οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να διαχειρίζονται τα προβλήματα  τους και τα θέματα που τους απασχολούν. Στο δίλλημα αν οι εκλογές είναι πολιτικές ή έντονα αυτοδιοικητικές, εμείς απαντάμε πως είναι εκλογές που σηματοδοτούν το μέλλον του δήμου μας, και αναδεικνύουν τη δύναμη των ανθρώπων της περιφέρειας. Γιατί οι κάτοικοι της περιφέρειας, των πόλεων και των χωριών του δήμου μας έχουν τεράστια αποθέματα δυνάμεων.
Αυτές τις δυνάμεις είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε ακολουθώντας το Στρατηγικό μας σχέδιο δράσης που αναφέρεται σε μικρά και μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας»
Σχετικά με του στόχους που έχει θέσει και περιγράφονται στο Στρατηγικό Σχέδιο που θα καταθέσει στους πολίτες της Παιονίας σημείωσε τα εξής: «Στα τέσσερα περίπου χρόνια που θα ακολουθήσουν, θέλουμε  ως διοίκηση να διαμορφώσουμε συνθήκες μιας ισόρροπης ανάπτυξης, σε όλη την επικράτεια του δήμου Παιονίας.
Θέλουμε να εξισορροπήσουμε τα μεγέθη του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, από τον πιο μικρό οικισμό μέχρι την πιο μεγάλη πόλη.  
Στόχος μας είναι να αφήσουμε το στίγμα μας ως διοίκηση που δεν κάνει διακρίσεις, δεν μεροληπτεί και δεν σχεδιάζει με γνώμονα το εκλογικό συμφέρον,  αλλά το συμφέρον του τόπου.  
Θέλουμε να δώσουμε  τη δυνατότητα σε κάθε φορέα και κάθε πολίτη να διαμορφώνει και να ελέγχει κάθε δραστηριότητα του δήμου, και να συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε.
Θέλουμε να δείξουμε ένα πρόσωπο φιλικό και υπεύθυνο απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, επενδύοντας παράλληλα  στη νέα γενιά   στην οποία πιστεύουμε και εμπιστευόμαστε».  
Απευθυνόμενος στους πολίτες που κατέκλυσαν το χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο ανέφερε τα εξής:
«Το Στρατηγικό μας Σχέδιο για το νέο δήμο Παιονίας που θα παρουσιάσουμε  σε λίγες ημέρες και θα το αναδείξουμε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αποτελέσει την πυξίδα των επιλογών μας.
Θα είναι για μας η βάση μιας νέας δυναμικής πορείας που ξεκινά στις 7 Νοέμβρη, από το βράδυ των εκλογών.
Σας ζητώ να δώσουμε μαζί,  έναν όμορφο και γεμάτο περιεχόμενο αγώνα, με αξιοπρέπεια και ήθος για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας που μας τιμά καθημερινά με την εμπιστοσύνη της  και να είστε σίγουροι ότι θα μας τιμήσει και την ημέρα των εκλογών».
Κλείνοντας ανακοίνωσε μέρος του Συνδυασμού του από την  (Δ.Ε.) Πολυκάστρου υπογραμμίζοντας με νόημα τα εξής: «Ο καθένας από εμάς είναι πετυχημένος στον τομέα του, έχει ήθος και διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.
Έχουμε γνώση και εμπειρία και τρόπους να χειριστούμε τα μεγάλα ζητήματα που θα συναντήσουμε μπροστά μας. Και φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατή σχέση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ που αντέχει και στις πιο σκληρές αντιπαραθέσεις».

Ονόματα
Τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που ανακοινώθηκαν είναι:
1. Αβραμίδης Στάθης,  Φοιτητής
2. Δεληπαλτάς Πασχάλης, Συνταξιούχος βιοτέχνης
3. Ευθυμιάδης Λάζαρος, Υπάλληλος ΤΕΒΕ
4. Θεοφανίδης Σπύρος, Έμπορος
5. Ιβανούδης Ηλίας, Φαρμακοποιός
6. Κοσμίδης Στέφανος, Συνταξιούχος Αστυνομικός
7. Μπαϊνούζης Γεώργιος, Ιδιωτ. Υπάλληλος
8. Μπαλάκου Ευφροσύνη, Έμπορος
9. Παπαδόπουλος Γιάννης, Δάσκαλος
10. Παπαδόπουλος Γιάννης, Λογιστής
11. Παυλίδης Στέργιος, Ιατρός
12. Πρασσά Χριστίνα, Έμπορος
12. Προύσσας Γιάννης, Επιχειρηματίας
13. Σκαντζούρης Λάμπρος, Κτηνοτρόφος
14. Σιάνας Νίκος, Ελεύθ. Επαγγελματίας
15. Τσέλιος Αλέξης. Ηλεκτρολόγος.