Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 10:31:28 πμ
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 18:59

Υποψ. αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ο Χρήστος Γκουντενούδης

gkountenoudis


Εξαρχής είχε ακουστεί το όνομά του ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη παρά τω πλευρώ του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ωστόσο ο χαμηλών τόνων και νυν αντινομάρχης Χρήστος Γκουντενούδης από το Πολύκαστρο, δεν εθεωρείτο από τα φαβορί καθώς άλλα «ονόματα» έπαιζαν για τη θέση.
Μέχρι που το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του συνδυασμού που θα υποστηρίξουν Ν.Δ και ΛΑΟΣ. Παναγιώτης Ψωμιάδης ανακοίνωσε τα ονόματα των στενότερων συνεργατών του, δηλαδή των αντιπεριφερειαρχών στις έδρες των εφτά νομών που συγκροτούν την περιφέρεια Κεντρικής ΜΝακεδονίας.
Και το όνομα αυτού στο Κιλκίς: Χρήστος Γκουντενούδης.
Μάλιστα η επιλογή του κ. Γκουντενούδη προκρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς  το βράδυ της Τρίτης βέβαιος υποψήφιος  για τη θέση ήταν ο κ. Παύλος Πασσαλίδης, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον κ. Ψωμιάδη και τους υπόλοιπους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες.
Όπως είναι γνωστό την Τρίτη προκλήθηκε αναστάτωση στις σχέσεις Ρηγίλλης – Ψωμιάδη όταν ο δεύτερος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ορίσει αντιπεριφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη τον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη.
Ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς προέβαλε βέτο, διαμηνύοντας ότι αν επιμείνει ο Ψωμιάδης στη θέση του η Νέα Δημοκρατία θα απέσυρε την στήριξή της . Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που επιβεβαιώθηκαν από τον ίδιο τον κ. Ψωμιάδη στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών,  το βράδυ της κρίσης (Τρίτης) ο κ. Πασσαλίδης διυκρίνισε στον κ. Ψωμιάδη ότι πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση στην κρίση με τη Ν.Δ. διότι σε περίπτωση που η Ν.Δ. δεν παρείχε στήριξη ο ίδιος ( ο κ. Πασσαλίδης) δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του κ. Ψωμιάδη.
Εν τέλει, όπως είναι γνωστό, ο κ. Ψωμιάδης υπαναχώρησε και όρισε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης τον πρώην βουλευτή Απόστολο Τζιτζικώστα. Συνάμα όμως ειδοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Χρήστος Γκουντενούδης να παρίσταται στη συνέντευξη τύπου όπου και τελικά ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης  ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πολυκαστρινού γεωπόνου ως αντιπερειφερειάρχη Κιλκίς.