Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:44:56 πμ
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 18:34

Ύστερα από πέντε χρόνια έγινε δεκτή η δωρεά στο νοσοκομείο Κιλκίς!

Είναι αποκαρδιωτικό, αλλά απολύτως αληθινό. Ο Δήμος Κιλκίς επί διοίκησης Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη είχε αποφασίσει να δωρίσει 128.000 ευρώ στο Νοσοκομείο προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των εξωτερικών ιατρείων. Μεσούσης της κρίσης η τότε διοίκηση του ιδρύματος απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε φορέα να ενισχύσει το Νοσοκομείο. Ο τότε Δήμαρχος Δ. Σισμανίδης ανακοίνωσε σε συνέλευση των εργαζομένων ότι ο Δήμος θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν του επέτρεπε ο τότε ισχύων νόμος.


Ο νόμος άλλαξε και μεσούσης της θητείας Σισμανίδη λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς η απόφαση για τη δωρεά των 128.000 ευρώ (τόσο καθόρισε το κόστος της ανακατασκευής η σχετική μελέτη)
Μέχρι εδώ όλα καλά και μάλιστα θυμόμαστε ότι επαινέσαμε τη στάση του κ. Σισμανίδη αλλά και του συμβουλίου.
Κι αρχίζουν οι παθογένειες του ελληνικού κράτους. Και των διαφόρων βαθμίδων διοίκησης. Και της αδυναμίας ενίοτε να μοιράσουμε εν Ελλάδι δυο γαϊδουριών άχυρα.
Γιατί γράφουμε τα εν λόγω αποκαρδιωτικά; Διότι το βράδυ της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2022, πέντε τουλάχιστον χρόνια (ίσως και έξι) από την απόφαση δωρεάς των χρημάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης ανακοίνωσε ότι επιτέλους ολοκληρώθηκε η δωρεά. Και τα χρήματα πήγαν στον Νοσοκομείο!
Επί πέντε χρόνια ψάχναμε τρόπο να δώσουμε τα χρήματα και δεν συμφωνούσαμε στο «πως»!

***
Κι ύστερα αναρωτιόμαστε πως και για να ολοκληρωθεί ένας δρόμος 11,5 χιλιομέτρων (Νέα Σάντα-κόμβος Ασσήρου) συμπληρώσαμε ήδη 12 χρόνια από τη δημοπράτησή του κι ακόμα «κατασκευάζεται με ταχείς ρυθμούς»!
Υπενθυμίζουμε ότι η δημοπράτηση του εν λόγω αυτοκινητόδρομου έγινε στις 9 Νοεμβρίου του 2010.