Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 5:48:56 πμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:48

1η Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών

Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα της UNIMA. Για δύο μέρες, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2009, θίασοι και καλλιτέχνες παρουσίασαν την δουλειά τους. Αναλυτικά συμμετείχαν:
1. Βαγελιω Νικηφορου   
«Λεμονιά»
2. Ζωη Βλαση / Νατασσα Τανακη
«Φλοε»
3. Θίασος Ωκύπους
«Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια…»
4.Ζλουχτήρια
«Οποίος έχει τη μύγα....» & (δεύτερη παράσταση) «Φακιρίσματα»
5. X-SALTIBAGOS PUPPETS
«Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο»
6. Νίκος Μιχόπουλος
«Μίτος Μύτης»
7. Νιόβη Σταυροπούλου
«Μπάμπης ο Φλού…δας»
8. Παπαδοπούλου Ραχήλ
«Υπνοβάτης Εαυτός»
9. Γερμενή Ραχήλ
«Επιτέλους Στεριά»
10.ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ
«Το τελευταίο δέντρο»
11.Κουκλοθέατρο "Κουκλουβάου"
«Ραραπούκα»
12.Λιλλιαν Χαριτακη Ασιμου
«Η Πηγή των χρωμάτων»
13.Ευγενια Τσιχλια
«tabla rosa»
14.Παιδιά Εν δράσει
«Ο πιο ευτυχισμένος βάτραχος στον κόσμο/Κατερίνα»
15.Μάστορα Ειρήνη
«Ο Γέρος και το Ψάρι»
Επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι Ivan Raykov (Βουλγαρία), Juan Francisco Brito (Ισπανία), Παρέσα Πολυχρονίδου (Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς), Koldovika Vio (Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς), Rene Baker (Μεγάλη Βρετανία), Στάθης Μαρκόπουλος (Unima Ελλάδα), Juanjo Corrales (Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς) αποφάσισε να απονείμει το βραβείο στην ομάδα X-SALTIBAGOS PUPPETS για την παράστασή της «Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο». Το βραβείο αφορά στη στήριξη της ομάδας και την συμμετοχή της σε ένα διεθνές φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου εκτός Ελλάδας (Φεστιβάλ Μπιλμπάο - Ισπανία, Σόφιας - Βουλγαρία, Λατσιών – Κύπρου) με το οποίο συνεργάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς.
Επίσης, το 2010, θα διοργανωθεί για όλους τους συμμετέχοντες κουκλοπαίκτες ένα ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με καθηγητές τον Koldovika Vio, την Rene Baker και τον Στάθη Μαρκόπουλο. Θέματα του σεμιναρίου: δραματουργία, σκηνοθεσία στο κουκλοθέατρο και χειρισμός - εμψύχωση αντικείμενων. Αρχικά η δυνατότητα αυτής της εξειδικευμένης εκπαίδευσης είχε προγραμματιστεί να δοθεί σε ένα μόνο θίασο, τελικά όμως, βλέποντας και συζητώντας τις ανάγκες όλων, το Φεστιβάλ αποφάσισε να προσφέρει αυτό το σεμινάριο σε όλους τους συμμετέχοντες.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, με το τέλος της 1ης Συνάντησης Νέων Κουκλοπαικτών, αποφάσισε να θεσμοθετήσει και να πραγματοποιεί αυτήν την Συνάντηση κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.