Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:11:48 πμ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:32

5ο Αντάμωμα Καρπιωτών

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το 5ο Αντάμωμα Καρπιωτών Βλάχων, στην Κάρπη του Δήμου Γουμένισσας, στις 1η Αυγούστου 2009.
Στην κατάμεστη κεντρική πλατεία του όμορφου χωριού ζωντάνεψε η παράδοση των Βλάχων. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Τύμπος και την παράσταση επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος του συλλόγου Αικατερίνη Κούπανη.


Πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, κυρίως από τις γύρω περιοχές, ενώ εντυπωσίασαν με την παρουσία τους τα χορευτικά συγκροτήματα, των "Βλάχων Κάρπης" και "Μετεώρων Πολίχνης", που μουσικά πλαισιώθηκαν από τα χάλκινα της Γουμένισσας, με μαέστρο τον κ. Γιώργο Ασαρτζή.
Στο "5ο Αντάμωμα" οι επισκέπτες παρακολούθησαν σκετς με "ηθοποιούς-πρωταγωνιστές" τους κατοίκους του χωριού όλων των ηλικιών. Θέμα της παράστασης ήταν η Βλάχα των παλαιότερων χρόνων και το πως ήταν υποταγμένη στον άντρα-αφέντη και σύζυγό της. Κορίτσια του πολιτιστικού συλλόγου διένειμαν πίτες και γλυκά ταψιού, που ετοίμασαν όλες οι γυναίκες του χωριού.
Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν: Ο βουλευτής του Π.Α.Σ.Ο.Κ. Γ. Φλωρίδης, ο νομάρχης Κιλκίς Ε. Μπαλάσκας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γ. Γιωργαντάς, ο δήμαρχος Γουμένισσας Στυλ. Παπαπαναγιώτου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παλάνη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Α. Σαμαράς, ο πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Γουμένισσας Ι. Αλίρης, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Γουμένισσας Α. Τζούρτζος, ο δημοτικός σύμβουλος Β. Καραδολάμης, η κα Μαρία Πεχλιβάνη, μέλη του συλλόγου Γουμενισσιωτών Κατοίκων Θεσσαλονίκης, των Παιόνων Γουμένισσας και του συλλόγου Αγίου Τρύφωνα.