Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:17:28 μμ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009 15:38

Αναβίωση ποντιακού γάμου στη Μ. Βρύση

Γέμισε κόσμο η πλατεία της Μεγάλης Βρύσης στην όμορφη βραδιά που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Βρύσης, όπου αναβίωσε τον ποντιακό γάμο μέσα από θεατρικά δρώμενα, που καθοδηγούσε με το γνωστό ποντιακό του χιούμορ ο κιλκισιώτης Νίκος Ταχταλίδης.
Εξαιρετική ήταν η παρουσία των «ηθοποιών» του χωριού στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, η σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Ιασωνίδη, των μελών της θεατρικής ομάδας του Ελευθεροχωρίου, το χορευτικό των ποντίων Ευόσμου Θεσσαλονίκης «Παναγία η Κρεμαστή», ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου,  Χαρίτος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε για τη συμβολή τους στην εκδήλωση, το σύλλογο Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», το σύλλογο ποντίων Πολυκάστρου «Οι Ακρίτες», την ΤΕΔΚ Κιλκίς και τον Νομάρχη κ. Ευάγγελο Μπαλάσκα και τον ΟΠΟΝΓΑ, οι οποίοι κάλυψαν το μεγαλύτερο κομμάτι των εξόδων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι: Γεώργιος Φλωρίδης, Αναστάσιος Αμανατίδης, Δημήτριος Τερζίδης, Κωνσταντίνος Τριαρίδης, Θεόδωρος Πασσαλίδης,  Παύλος Τονικίδης, Χρήστος Σπίγκος, Παυλίδης Ιωσήφ, Δημήτριος Φωτιάδης, Κυριάκος Αναστασιάδης, Νόντας Κοκοβίδης, Κώστας Τερζενίδης και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών φορέων.