Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:26:06 μμ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 12:58

Εντυπωσίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA

Για δεύτερη χρονιά συμμετείχε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, στον χώρο της ΔΕΘ, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με την παρουσία και τη δράση της.

 

Στο Περίπτερο 13 η ΕΦΑ Κιλκίς παρουσιάστηκε με τη θεματική «Memories from the Past. WALK IT», το άγνωστο πολιτιστικό απόθεμα του Κιλκίς από τα προϊστορικά μέχρι τα παλαιοχριστιανικά και τα νεότερα ιστορικά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΦΑ Κιλκίς ήταν η μόνη περιφερειακή μονάδα του Υπουργείου Πολιτισμού στην εν λόγω έκθεση, για 2η χρονιά, σηματοδοτώντας την εξωστρέφεια της Εφορείας και την ουσιαστική δουλειά που κάνουν τα στελέχη της για την ανάδειξη του ν. Κιλκίς. Κι αυτό είναι κάτι που όλοι οι φορείς και τα πολιτικά πρόσωπα του νομού οφείλουν να το εκτιμήσουν και να το στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για το ν. Κιλκίς.

Στα πλαίσια της έκθεσης η ΕΦΑ Κιλκίς οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση, όπου η προϊσταμένη της Εφορείας, Γεωργία Στρατούλη, παρουσίασε το έργο που υλοποίησε η υπηρεσία, τις «Ψηφιακές Πολιτιστικές Διαδρομές στην Π.Ε. Κιλκίς με τη χρήση νέων τεχνολογιών», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), ΕΣΠΑ 2014-2020".