Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 7:27:06 πμ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 05:47

Γιορτή λουλουδιών στον Δήμο Γαλλικού

Για μια ακόμη χρονιά, το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Απριλίου, ο θεσμός για την ανθοκομεία άνοιξε τις πύλες του στον Δήμο Γαλλικού και υποδέχθηκε τους λάτρεις των λουλουδιών. Η 5η Ανθοκομική Έκθεση του πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη, πραγματοποιήθηκε στο πάρκο κάτω από το Δημοτικό σχολείο Καμπάνη το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 Απριλίου.


Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν πολλά ανθοκομικά και δενδροκομικά είδη, αλλά και πολλές δραστηριότητες, όπως, το περίπτερο του παιδικού χορευτικού τμήματος, που παρουσίαζε τις χειροτεχνίες των παιδιών. Τα εκθέματα περιλάμβαναν γλάστρες που φιλοτεχνήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τα πολύχρωμα φυτά και λουλούδια και οι εντυπωσιακές συνθέσεις αποτέλεσαν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, λόγω της καλής ποιότητας, της μεγάλης ποικιλίας αλλά και της προσιτής τιμής των λουλουδιών.
Με την ίδια επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στο Δ.Δ. του Γαλλικού η 3η Ανθοκομική Έκθεση του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΧΕΔΩΡΟΣ». Την Κυριακή 11 Απριλίου, το κεντρικό πάρκο γέμισε ανθοκομικά και δενδροκομικά είδη. Όλα τα μέλη του συλλόγου ντυμένα ομοιόμορφα με στολές εργασίας προσέφεραν , με πολύ όρεξη και διάθεση, τις υπηρεσίες τους στους επισκέπτες.
Η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημάκη Άννα, , για ακόμα μια φορά, εργάστηκε για το κοινωνικό σύνολο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Με αυτές τις πρωτοβουλίες των συλλόγων, σε συνεργασία με την δημοτική αρχή αναδεικνύεται το ενδιαφέρον για κάθε πολίτη και για τον τόπο μας. Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει SOS, σίγουρα ένα όμορφο περιβάλλον, αποτελούμενο από πολύχρωμα λουλούδια και φυτά με ξεχωριστές ευωδιές, δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα, επιδρά θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου και ευαισθητοποιεί σε θέματα περιβάλλοντος.».
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης επισκέφτηκε και τις δύο εκδηλώσεις. Σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μέσα στην πιο όμορφη εποχή την Άνοιξη, την εποχή των λουλουδιών και την ανθοφορίας των δένδρων τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλουν στην ανάπτυξη της αγάπης για τα λουλούδια και το περιβάλλον και αποτελούν  πόλο έλξης όχι μόνο των συμπολιτών μας αλλά και πολιτών από όλο το νομό».
Τις εκδηλώσεις τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων  και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.