Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, 3:08:34 μμ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009 09:46

Η ορχήστρα και η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου

Μια μαγευτική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι κάτοικοι και οι προσκεκλημένοι του Δήμου Χορτιάτη, στα πλαίσια του εορτασμού για την μνήμη του Ολοκαυτώματος, ύστερα από πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χορτιάτη και ειδικότερα του δημάρχου κ. Γεράνη Μιχάλη.  Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο προαύλιο του Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου. Από το ξεκίνημα ακόμα της μουσικής βραδιάς η ορχήστρα άφησε έκπληκτους τους παρευρισκομένους. Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας ήταν η ιδανική αφετηρία αυτού του μουσικού ταξιδιού, γεγονός που φάνηκε από τη θετική αντίδραση του κοινού.
Το πρόγραμμα της ορχήστρας και της χορωδίας αποτελούσε σταχυολόγηση από το τεράστιο έργο του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου. Ακούστηκαν τραγούδια επιλεκτικά τιμώντας την μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Εξαίρετη και η παρουσία του κ. Τσουφλίδη Σάββα, καθηγητή θεάτρου  του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, αφηγητή της βραδιάς, δίνοντας έμφαση και δύναμη σε κάθε πρόλογο των τραγουδιών.
Στην διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου, κ. Μπαλτάς Ευάγγελος, πάντα εκπληκτικός όπως κάθε φορά, εναρμόνιζε το μουσικό σχήμα σε σημείο που το κοινό δε χόρταινε από το μουσικό πρόγραμμα και ήθελε να ακούσει κι άλλα τραγούδια.
Όλοι όσοι ήταν εκεί θα μιλάνε για πολύ καιρό για αυτήν τη δίωρη συναυλία. Για το πώς κάθε τραγούδι έδενε με το επόμενο, για το πόσο καλά επιλέχθηκαν και φυσικά για το πόσο διαχρονικά είναι  τα τραγούδια του αξέχαστου Μάνου.
Ο Δήμος Πολυκάστρου μπορεί πλέον να είναι περήφανος, αφού μέσα από το Δημοτικό Ωδείο, δίνοντας προτεραιότητα στον πολιτισμό, μπορεί να έχει άξια μουσικά σύνολα για κάθε εκδήλωση σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδος και του εξωτερικού. Τον δήμο αντιπροσώπευσε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, κ. Αναστασιάδης Ευάγγελος.
Ας ευχηθούμε λοιπόν να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές και στο άμεσο μέλλον, αφού με καλή θέληση και σωστή δουλειά το αποτέλεσμα είναι πάντα αξιόλογο και οι εντυπώσεις πάντα αξιέπαινες.