Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 10:40:24 μμ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 10:18

Kοινωνική - πολιτιστική δράση του Αγ. Τρύφωνα

Αξιόλογη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα ανπέτυξε το τελευταίο δίμηνο (Μάρτιο - Απρίλιο), ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων”  Γουμένισσας.Συμμετείχε στην εθνική και θρησκευτική εορτή της 25ης Μαρτίου με το παιδικό τμήμα χορού, τόσο στη δοξολογία όσο και στην παρέλαση, ενώ κατέθεσε στεφάνι ο ταμίας Σταύρος Ματζίρης.

Να τονιστεί ότι είναι ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος, που έλαβε μέρος στην παρέλαση και ανταμείφθηκε με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Ο δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι επίσημοι συνεχάρηκαν τον πρόεδρος Αστέριο Τάτση και το Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους και ειδικά την Χριστίνα Τάτση που συνόδευε το τμήμα.
Ανήμερα του Πάσχα το Διοικητικό Συμβούλιο επισκέφθηκε τους ασθενείς, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γουμένισσας προσφέροντας δώρα και τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πνεύμα των  ημερών που είναι η αγάπη. Για μια ακόμηφορά στάθηκε δίπλα στους ασθενείς, τους ανθρώπους που υποφέρουν, κάνοντας τους λίγη συντροφιά και απαλύνοντας τον πόνο, έστω και για λίγο.
Στην είσοδο του Νοσοκομείου τους υποχέχθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων Ξενοφών Παπαλέξη, ο ιατρός Ασάνη και Μαρία Παλάνη.
Στις 7 Απριλίου έγινε λειτουργεία στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνα και προσφέρθηκε από ένα κόκκινο αυτό στους παρευρισκόμενους.
Στις 8 Απριλίου διοργανώθηκαν τα “αυγοτσουγκρίσματα” για τις κυρίες της Τρίτης Ηλικίας. Μια πολύ ωραία εκδήλωση που ανέδειξε τυχερή την Μαρία Στριτσίδου η οποία παρέλαβε αναμνηστικό δώρο από την αντιπρόεδρο Μάνια Τραχανίδου.
Στις 10 Απριλίου διοργανώθηκαντα “αυγοτσουγκρίσματα” για όλα τα χορευτικά τμήματα και δόθηκαν δώρα.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους ιερείς π. Χρήστο Μαυραντώνη και π. Δημήτριο Ιγνατιάδη για τη λειτουργία του παρεκκλησίου και όλες τις κυρίες-μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν στις εκδηλώσεις.