Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 11:13:27 μμ
Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 21:50

ΚΠΕ Κιλκίς: «Κλιματική αλλαγή - ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα»

Συντάκτης:

Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Πέμπτη 3/6/2021, και ώρες 7.00-9.30 μ.μ., η επιμορφωτική εξ αποστάσεως εκδήλωση - Webinar για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Κλιματική αλλαγή - ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας-Υπάτης και Κιλκίς στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - B' Κύκλος» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η επιμορφωτική συνάντηση υλοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Webex και   περιλάμβανε δύο θεωρητικές εισηγήσεις. Ξεκίνησε με τον κ. Αθανάσιο Αργυρίου, Καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας & Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος παρουσίασε τα νέα επιστημονικά δεδομένα για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. Το θέμα της εισήγησής του ήταν "Κλιματική Αλλαγή - Συνθέτοντας το παζλ". Στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Νάστος, Καθηγητής Κλιματολογίας στο Ε.Κ.Π.Α., μίλησε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στη Γη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και τη σχέση τους με την κλιματική αλλαγή. Ο τίτλος της εισήγησης ήταν «Ακραία υδρομετεωρολογικά φαινόμενα. Ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής».

Οι 400 και πλέον συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με ερωτήματα, προβληματισμούς και διαδραστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά την τελική συζήτηση και τις απαντήσεις-διευκρινίσεις των εισηγητών, οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν πολύ θετικά το σεμινάριο και εξέφρασαν την επιθυμία για συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών εθνικής εμβέλειας με θεματικές για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ιδιαίτερα την εκπαίδευση για το κλίμα.

Εκ μέρους των Διοργανωτών

Η Π.Ο. του ΚΠΕ Κιλκίς