Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:26:17 πμ
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 14:15

Μάγεψε η μουσική παράσταση

Η επίδειξη του Τμήματος Κιθάρας του Δήμου Κιλκίς ξέφυγε από τα καθιερωμένα μιας τυπικής επίδειξης μαθητών ενός μουσικού τμήματος και μετατράπηκε σε μια πανδαισία μουσικής και κίνησης. Η ανεξάντλητη ευρηματικότητα και ικανότητα του υπευθύνου καθηγητή Γκιγιόμ Σαρποτιέ απογείωσε κυριολεκτικά τους μαθητές της κιθάρας, οι οποίοι συγκροτώντας με τον δάσκαλο τους μια εξαιρετική ομάδα μουσικής και αξιοποιώντας τις δεξιότητες του κάθε μέλους της (φωνή, όργανα, κιθάρα, θεατρικότητα), κατόρθωσαν να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στην μνήμη του πολυπληθούς κοινού που παρακολούθησε την παράσταση.


Ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Χρήστος Σπίγκος στο σύντομο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη θερμά μαθητές, γονείς και δασκάλους τόνισε μεταξύ άλλων: «το εκπληκτικό αυτό αποτέλεσμα των μαθητών, μας δημιουργεί ιδιαίτερες ευθύνες να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες στο πλαίσιο λειτουργίας των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας».
Επίσης, εντύπωση προκάλεσε η επίδειξη των μαθητών του Τμήματος Αρμονίου, κατά τη διάρκεια της οποίας μικρά και αδέξια παιδικά δάκτυλα κατόρθωσαν να εκτελέσουν μουσικά κομμάτια κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου τους Γιώργου Αγγελάκη.
Η εκδήλωση εντάσσονταν στο πρόγραμμα των «Ελευθερίων 2009» του Δήμου Κιλκίς.