Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, 1:09:11 μμ
etpa
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 12:55

Μάνδρες: Σεργιάνι στην παράδοση

Συντάκτης:

mandres


Μια προσπάθεια ανάδειξης των παραδόσεών μας, απόλαυσαν το Σάββατο 17 Ιουλίου, εκατοντάδες επισκέπτες στις Μάνδρες, όπου ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών πραγματοποίησε με πολύ μεράκι την ετήσια εκδήλωσή του, το «4ο Σεργιάνι στην παράδοση», στο γήπεδο του Μανδραϊκού.
Πρόκειται για μια μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν πέντε πολιτιστικοί σύλλογοι, που παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο, την Αν. Θράκη, την Μακεδονία, την Μικρά Ασία και την Ήπειρο. Οι χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν ήταν: η χορευτική ομάδα του ΜΠΣ Μανδρών που παρουσίασε χορούς από την Μακεδονία, του ΜΠΣ Κριθιάς που παρουσίασε χορούς από την Θράκη, του Ποντιακού Π.Σ. «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου που παρουσίασε χορούς από τον Πόντο, του  Π.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλλαδελφών» που παρουσίασε χορούς από την Μικρά Ασία και τέλος την παράσταση έκλεισε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι».
Χορευτές και χορεύτριες όλων των ηλικιών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν με την σημαντική προσπάθειά τους να ταξιδέψουν στο χρόνο και να θυμίσουν τις παραδόσεις μας σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Στην συνέχεια όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να  διασκεδάσουν σε μια λαϊκό-παραδοσιακή βραδιά.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Γαλλικού κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία τέτοιων εκδηλώσεων που προάγουν την παράδοση του τόπου και συνεχάρη το ΜΠΣ Μανδρών για το πλούσιο έργο και την ενεργή συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεργασία του δήμου Γαλλικού και του συλλόγου Μανδρών, που όπως δήλωσε: «αποδείχθηκε πράξη ωφέλιμη για τον Δήμο, για τους συμπολίτες μας, γεγονός που αποδεικνύεται κυρίως από την θετική σας ανταπόκριση.
Ευελπιστώ, πάντα με τη δική σας σύμπλευση και συνεργασία, να  συνεχίσω να υπηρετώ στην τοπική αυτοδιοίκηση  Ευελπιστώ να βρίσκομαι εδώ, κοντά σας. Να στηρίζω κάθε σας δράση, κάθε σας προσπάθεια. Με τις ίδιες πάντα αξίες και αρχές, που σηματοδότησαν τη μέχρι τώρα πορεία μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, για να προσφέρω στον τόπο μου, που οραματίζομαι να κατέχει περίοπτη θέση στον νέο Δήμο.»
Το «4ο Σεργιάνι στην παράδοση» τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, ο Νομάρχης Ν. Κιλκίς Μπαλάσκας Ευάγγελος, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Γιαννόπουλος Κ., ο βουλευτής του νομού Κιλκίς Παραστατίδης Θ., ο πρώην υπουργός κ. Τσιτουρίδης Σ., οι Αντιδήμαρχοι Γαλλικού, Σβέρκος Κ. και Χωλίδης Ν., ο Πρόεδρος της ΔΕΑΓΑ Σαββίδης Α., οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γαλλικού, Δημάκη Α., Ιωαννίδης Α., Μάλγαρης Σ. και Γαλάνης Δ., ο Πρόεδρος του Π.Σ. Αγίου Τρύφων κ. Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ν. Σάντας κ. Πουνερίδης Χ. και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παντελεήμονα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς και του Δήμου Γαλλικού.