Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 11:09:17 μμ
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009 07:47

Με τα παιδιά του Πεδινού

Τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Πεδινού, θέλοντας να κρατήσουν ζωντανά τα Χριστούγεννα στις καρδιές μικρών και μεγάλων παρουσίασαν την Δευτέρα 21/12 στο πνευματικό κέντρο Πεδινού, μια θεατρική παράσταση, με  τίτλο «Ο ερχομός του Λυτρωτή».


Τα παιδιά κέρδισαν τις εντυπώσεις με την θαυμάσια παρουσίαση του θεατρικού, αλλά και με την πρωτότυπη θεατρική τεχνική με την οποία το παρουσίασαν, την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Η δομή της σκηνής αποτελούνταν από ένα «μαύρο δωμάτιο», όπου φιλοξενούνταν οι ηθοποιοί ντυμένοι στα μαύρα και οι μαριονέτες με φθορίζοντα χρώματα. Η  χρήση του μπλάκ λαϊτ δημιούργησε μια ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από κίνηση και χρώμα. Τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις μαριονέτες επιμελήθηκαν τα ίδια τα παιδιά της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ τάξης, με την βοήθεια των δασκάλων, κ. Ταλαμπίρη Κ. και Ασλανίδη Ν.
Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Ταλαμπίρης, η επιλογή της συγκεκριμένης θεατρικής τεχνικής συμβόλιζε το «σκοτάδι» πριν την γέννηση του Χριστού και το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός αυτό στην ανθρώπινη ιστορία, στην πορεία του ανθρώπου προς τον Θεό.
Όλα τα παιδιά, στο τέλος της παράστασης, έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Έπειτα, η γιορτή μεταφέρθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, όπου η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων με την βοήθεια εθελοντών επιμελήθηκε τον πλούσιο μπουφέ, με χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Πεδινού, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Γαλλικού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων και την εκκλησία για την ηθική και υλική στήριξη τους.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιο Θεοδωρίδης, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη εκδήλωση, διότι την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο απέστειλε συγχαρητήρια σε μαθητές και δασκάλους για αυτή τους την πρωτοβουλία και τις ευχές σε όλους για καλά Χριστούγεννα.
Επί της ευκαιρίας, όσοι παραβρέθηκαν και εργάστηκαν στην προσπάθεια αυτή, επιθυμούν να στείλουν το ακόλουθο μήνυμα: «Από το Πεδινό στέλνουμε την αγάπη μας και τις καλύτερες ευχές μας. Ο καινούργιος χρόνος να μας φέρει υγεία, δημιουργία, ατομική και συλλογική πρόοδο, ευημερία και  αλληλεγγύη στις μεταξύ μας σχέσεις. Καλές Γιορτές».