Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 6:00:11 μμ
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 08:36

Μητρόπολη Κιλκίς: Τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα

Συντάκτης:

Την πιστή και με ευλάβεια τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας ζητά από τους πιστούς η Μητρόπολη Κιλκίς με ανακοίνωσή της την ημέρα της επετείου του έπους του ’40.

 

«Προς τους ευλαβείς ορθοδόξους χριστιανούς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Αγαπητοί μας Χριστιανοί,

Σήμερα που εορτάζουμε την διπλή εορτή της Αγίας Σκέπης και την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και μετά από την έξαρση της επιδημίας του κορονωιού, απευθύνουμε έκκληση προς πάντας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό αόρατο εχθρό. Πριν 80 χρόνια οι έλληνες ενωμένοι πολέμησαν τον κατακτητή. Σήμερα, καλούμαστε ενωμένοι και πάλι να δώσουμε έναν διαφορετικό αγώνα. Σήμερα, στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται οι ιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομειακά ιδρύματα της πατρίδας μας και όλοι οι υπόλοιποι καλούμαστε από τα μετόπισθεν να σταθούμε συμπαραστάτες στον αγώνα τους. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας μας και αποφυγής διασποράς του κορωνοιού. Δηλαδή με την απλή χρήση αντισηπτικών, αποστάσεων ασφαλείας, επαρκούς αερισμού των εσωτερικών χώρων, αποφυγής συνωστισμού, χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους, σχολαστικής τήρησης κανόνων υγιεινής, αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει αγαπώ την ζωή.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει σέβομαι τον συνάνθρωπο.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει στέκομαι δίπλα στον γιατρό.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει βοηθάω την Πατρίδα μου.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει αποφεύγω την ανεργία.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει είμαι ευσυνείδητος πολίτης.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει δεν είμαι αδιάφορος.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει συμπάσχω με τον ασθενή.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει προστατεύω τους ηλικιωμένους.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει πολεμώ τον ιό.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει σταματώ το κακό.

Τηρώ τα μέτρα σημαίνει συνεχίζω να ζω.  

Όπως τότε έτσι και τώρα ο αγώνας φαίνεται άνισος. Όμως, όπως οι λίγοι Έλληνες αντιστάθηκαν στον τότε ισχυρό κατακτητή και έδωσαν ελπίδα σε όλο τον κόσμο έτσι και τώρα τηρώντας τα μέτρα δίνουμε δύναμη στους γιατρούς μας και χρόνο να βρουν την θεραπεία και να περιθάλψουν τους ασθενείς και στο τέλος να βγούμε όλοι μαζί νικητές. Το μήνυμα της ημέρας είναι η ενότητα που φέρνει το θαύμα. Πολεμούμε όλοι μαζί τον ύπουλο εχθρό. Δεν περισσεύει κανείς. Ο καθένας από το μετερίζι του, χωρίς αντιπαλότητες. Κλήρος, Άρχοντες και Λαός με ασπίδα και πολεμοφόδια τα μέτρα, υπό την υγειονομική καθοδήγηση των ιατρών πολεμούμε τον κοινό εχθρό. Και όπως τότε έτσι και τώρα να βγούμε νικητές με τις λιγότερο δυνατόν απώλειες. Προσευχόμαστε στην Παναγία Μητέρα μας που σκεπάζει την Πατρίδα μας, η ώρα αυτή να έλθει σύντομα».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως