Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:15:04 μμ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 10:05

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς: Κάλεσμα στην απεργία της Πρωτομαγιάς την Μ. Τετάρτη

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς:

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι, άνεργοι, συνταξιούχοι

   Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η  ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

   Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

   Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης  είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

   Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και η θέσπιση του οκτάωρου που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα.       

  Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους. Παρέχει μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να αναδείξουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο, όπως η ανισότητα, η ανεργία, και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

    Γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.     

    Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

  Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

  Σας καλούμε να δώσουμε απεργιακό παρόν στην συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30 π.μ. στο Εργατ/κό Κέντρο.

Για την διοίκηση

Ο πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας

Καπνίδης Αναστάσιος

Τσιγκαρόπουλος Κων/νος