Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:57:11 μμ
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 19:38

Ομιλία π. Χρήστου Μήτσιου στους Πολιούχους του Κιλκίς

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, στον κατάμεστο από κόσμο περικαλλή Ιερό Ναό των Πολιούχων, πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον εξαίρετο και δημοφιλή Κληρικό π. Χρήστο Μήτσιου, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού.

 

Ο π. Χρήστος ανέπτυξε το θέμα: “Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, τι μένει από Χριστό, παραδόσεις και Αγάπη!” κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των παρισταμένων που πλήρωσαν τον Ιερό Ναό, επί δύο περίπου ώρες, ενισχύοντας τους πνευματικά παρέχοντας δύναμη και ελπίδα, ιδίως αυτές τις ημέρες που ξεκινά η νηστεία για την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Χρησιμοποιώντας χωρία της Αγίας Γραφής και των αγίων Πατέρων, με θεολογική ενάργεια και τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, ο ομιλητής διέλυσε “μύθους”, τοποθέτησε με ακρίβεια τον άνθρωπο και τη ζωή του έναντι του Θεού και των ανθρώπων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Θεός ήθελε πάντοτε στην αγκαλιά του το δημιούργημά του, δηλαδή τον κόσμο, γι’ αυτό και απέστειλε ο Υιός του Θεού, ίνα σταυρωθεί και λυτρώσει αυτόν εκ της αμαρτίας και του θανάτου “Οὕτως γὰρ ἠγάπησεν ὁ θεὸς τὸν κόσμον ὥστε τὸν υἱὸν τὸν μονογενῆ ἔδωκεν…” και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απήυθυναν οι συμμετέχοντες της ομιλίας.

Ευχαρίστησε καθηκόντως τον σεπτό Ποιμενάρχη του Κιλκίς για την ευλογία του και την πρόσκληση να συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα εορτασμού των Πολιούχων του Κιλκίς και τους Πατέρες του Ναού π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και π. Κωνσταντίνο Παζιώκη για τη φιλοξενία.