Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, 11:24:55 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (8-3-2021)

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μετά από τις δραματικές εξελίξεις εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών στην Ελασσόνα Λάρισας, ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 12:56

Δενδροφύτευση στο Δασάκι Πεδινού

Συντάκτης:

Εθελοντική δράση δενδροφύτευσης πραγματοποιήθηκε στο Δασάκι του Πεδινού. Πρόκειται για μια πράξη εθελοντισμού που πραγματοποίησαν, η τοπική Κοινότητα και τοπικοί φορείς με την βοήθεια του Δήμου Κιλκίς.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη Γιορτή της Γυναίκας αξίζει να τονισθεί η ανεκτίμητη συμβολή της επώνυμης και ανώνυμης Ελληνίδας στον αγώνα του 1821.

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια καλή είδηση μέσα στο γκρίζο τοπίο των ημερών και των μηνών. Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του γιατρού και πρώην δημάρχου Κιλκίς Αναστάσιου Αμανατίδη. Του προσφιλέστατου σε Κιλκισιώτες ων ουκ έστιν αριθμός Τάσου, του γιατρού Τάσου, ο οποίος ως γνωστόν στην πολυετή ιατρική του διαδρομή ήταν ο γιατρός ο οποίος «εξ κι ρούζ’», κατά την αξιολόγηση των ιδίων των ασθενών του.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Παλαιού Αγιονερίου» εκφράζει τη θλίψη της για τον Δημήτρη Ιωαννίδη, πρόεδρο της κοινότητας Μαυρονερίου, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, μετά από μία άνιση μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια με την επάρατη νόσο.

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 11:59

Η Τέχνη Κιλκίς διεκδικεί για τη Γυναίκα

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας εύχεται σε όλες τις γυναίκες, σε όλες  τις αγωνίστριες των ίσων ευκαιριών  χρόνια πολλά και καλή δύναμη.

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 20:12

Το ΚΔΑΠ Kinesis for Kids σε ρυθμούς αποκριάς

Συντάκτης:

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και σίγουρα διαφορετικές από τις άλλες χρονιές. Μικροί και μεγάλοι φορώντας αποκριάτικες στολές και μάσκες ξεφάντωναν σε πάρτι μασκέ, συμμετείχαν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, τιμώντας το έθιμο της αποκριάς. Για φέτος όλα θα αλλάξουν, παίρνοντας πρωταρχικό ρόλο η ασφάλεια.