Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 2:35:22 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 19:27

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ευχαριστεί την Kleemann

Συντάκτης: Eidisis.gr
  • Προς: κ. Νικόλαο Κ. Κουκούντζο, Πρόεδρο Δ.Σ. Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. και κ. Κωνσταντίνο Ν. Κουκούντζο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Kleemann Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 22:28

Γυμνάσιο Πολυκάστρου σχολικό έτος 1957-1958

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης.

Το Σεπτέμβρη του 1957 (πριν από 64 χρόνια) στο Πολύκαστρο των 3300 κατοίκων, άρχισε για πρώτη φορά να λειτουργεί Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αυτό ήταν το ιδιωτικό Γυμνάσιο Πολυκάστρου του κ. Ντίνου Ζαφείρη, αδελφού του τότε διευθυντή του τελωνείου Ευζώνων.

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 20:47

Η εκπομπή Happy Traveller του ΣΚΑΪ ταξιδεύει στο Κιλκίς (pic+vid)

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Ευτύχης και η Ηλέκτρα ξεκινούν από την έδρα τους, τη Θεσσαλονίκη και κάνουν ένα οδοιπορικό στον γειτονικό ακριτικό νόμο, το Κιλκίς.

Εξερευνούν την πόλη του Κιλκίς με τον γραφικό λόφο και το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, πηγαίνουν στη λίμνη Δοϊράνη, στο επιβλητικό μνημείο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στα γύρω χωριά, όπως οι Μουριές με τον χαρακτηριστικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας.

Η Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κατέθεσε σήμερα 15/4/2021 (με αριθμό πρωτοκόλλου 221108/287 ), επερώτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου μεταξιού "ΧΡΥΣΑΛΙΣ" στη Γουμένισσα Κιλκίς ως Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνιστά μια ουσιαστική συμβολή της, στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και της ουσιαστικής αξιοποίησης της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής μας παρακαταθήκης».

Τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Παιονίας, ήτοι ο Σύλλογος Ποντίων Αξιούπολης «Οι Τραντέλλενες», ο Ποντιακός Σύλλογος Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας», ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Εξωραϊστικός Ποντιακός Σύλλογος «ο Διογένης ο Σινωπεύς» Γουμένισσας & Περιχώρων, ολοκλήρωσαν στις 13/04/2021 τη συλλογή προμηθειών στα πλαίσια της κοινής δράσης τους, με σκοπό την παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 20:04

Βιβλιοπαρουσίαση: Ιωάννας Ρούσσου: “Άχρονη ζωή”

Συντάκτης: Eidisis.gr

“Άχρονη ζωή” της Ιωάννα Ρούσσου από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο. Διηγήματα.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε…

Άνοιξη 2020 και η Ανθρωπότητα νιώθει εξόριστη, ηττημένη από τους αιώνιους φόβους της, μεταλλαγμένη από θύτης σε θύμα.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 20:29

Αγνωστες Μάχες της Επανάστασης του 1821: Η Μάχη της Μονής Δοβράς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Μετά την επανάσταση της Νάουσας, για δεκαεννέα μέρες οι επαναστάτες που βρίσκονταν στην περιοχή του Δοβρά, παρενοχλούσαν τους Τούρκους της Βέροιας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση ή ανταπάντηση από αυτούς.

Διαδικτυακή διάλεξη της Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου με την πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου Υγείας κι Ευεξίας, Αυγής Ατματζίδου, υποψ. Διδάκτορα παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Το πρώτο κύμα εκδήλωσης της γενοκτονικής συμπεριφοράς των Νεότουρκων ξέσπασε στην Ανατολική Θράκη με εξόντωση και με βίαια εκτόπιση των πληθυσμών στο μεταίχμιο της νικηφόρας έκβασης των βαλκανικών πολέμων και της εισόδου της χώρας στον α΄ παγκόσμιο πόλεμο.