Τρίτη, 18 Μαΐου 2021, 12:01:48 μμ
etpa

Πολιτιστικά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στην ακολουθία των Β´ Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στο Κιλκίς.

Ο "Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησίας ν. Κιλκίς" την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας και ανήμερα της 25ης Μαρτίου θέλησε να είναι δυναμικά παρών με διανομές Πακέτων Αγάπης στις κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες.

Σε μιαν ακόμη κατά γράμμα και πνεύμα εφαρμογή των καταστατικών σκοπών του, ο εν λόγω σύλλογος προσέφερε σε άπορες οικογένειες Σαρακοστιανά εδέσματα, που από μόνες τους αδυνατούσαν να προμηθευτούν, και μαζί την δυνατότητα να γιορτάσουν την είσοδο στην Μεγάλη Σαρακοστή.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 22:24

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Συντάκτης: Eidisis.gr

Μία ώρα μπροστά γυρνούν αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών μας.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 π.μ. οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν 04:00 π.μ.

Οι δυο Πύργοι της KLEEMANN στην Ελλάδα (Κιλκίς) και στην Κίνα, ύψους 61 και 100 μέτρων αντίστοιχα, φωτίστηκαν στα χρώματα της γαλανόλευκης.

Η KLEEMANN, ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην παγκόσμια αγορά, με τοπική παρουσία σε 10 χώρες και δίκτυο συνεργατών σε περισσότερες από 100, συμμετείχε στον παγκόσμιο εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής ανεξαρτησίας.

«Ας κρατήσουν οι χοροί» - Tο βιντεοκλίπ της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση από την Επιτροπή "Ελλάδα 2021.

Ανήμερα της μεγάλης επετείου συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων απέναντι στον Οθωμανό δυνάστη για ελευθερία και αυτοδιάθεση, υπήρξε το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας.
Η Ελληνική Επανάσταση υπήρξε ένα από τα κομβικά σημεία της ευρωπαϊκής ιστορίας του 19ου αιώνα, καθώς ήταν η αφετηρία για τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
Στο πέρασμα αυτών των δύο αιώνων, υπάρχουν πολλά για τα οποία δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι, αλλά και αρκετά που δε μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε έτσι.
Σήμερα οφείλουμε όσο ποτέ άλλωτε να διδαχθούμε
από την ιστορία μας και να αντλήσουμε δύναμη από τις ηρωικές πράξεις των προγόνων μας. Να αφήσουμε στην άκρη τις άσχημες στιγμές και όλοι μαζί ενωμένοι έχοντας στο μυαλό ότι Εθνικό είναι ό,τι είναι Αληθές να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία
Χρόνια πολλά σε όλους...
Χρόνια πολλά Ελλάδα,
 
Λάζαρος Παζαρτζικλής

Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

 
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 16:20

«Συμμετέχω»: Μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Συντάκτης: Eidisis.gr

«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη. Μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

200 χρόνια απ΄ την Επανάσταση στις 25 του Μάρτη η Ελληνική πολιτεία κορυφώνει τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση των σκλαβωμένων Ελλήνων. 

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 11:35

Δήμος είμαστε και όλοι εμείς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η κα Ιωάννα Κοζανίδου, εθελόντρια παντού και πάντα, με πλούσια δράση στον προσκοπισμό και στον πολιτισμό, έχει αναπτύξει τελευταία εθελοντικές πρωτοβουλίες και για τη συγκέντρωση σκουπιδιών γύρα από την πόλη του Κιλκίς.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 11:31

Μήνυμα Χρήστου Γκουντενούδη για την 25η Μαρτίου

Συντάκτης: Eidisis.gr

Αγαπητοί συμπολίτες,

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά που αποτελεί σταθμό για την πορεία μας ως Έθνος και αλλά και ως πολίτες, καθώς πέρασαν κιόλας 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 22:12

Αναστενάρια Λαγκαδά: Θρακών δέ γένος...

Συντάκτης: Eidisis.gr

Εκτενές αφιέρωμα των New York Times παρουσιάζει τους αναστενάρηδες του Λαγκαδά, οι οποίοι κάθε χρόνο χορεύουν εκστασιασμένοι και περπατούν πάνω σε κάρβουνα αναβιώνοντας τα Αναστενάρια, ένα πανάρχαιο θρησκευτικό έθιμο που συνδέεται με τη γιορτή των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.