Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, 10:39:29 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-4-2021)

Δύο μεγάλοι δημιουργοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα (23 Απριλίου 1616), οδήγησαν την UNESCO το 1996 στην καθιέρωση της 23ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από την ολοκλήρωση της έκτακτης εθελοντικής αιμοδοσίας- που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Π.Ε. Κιλκίς- η οποία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Π.Ε. Κιλκίς και της Αντιπεριφέρειας Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι μαζί μπορούμε».

Αλλάζει η όψη του Γυμνασίου Πολυκάστρου με τα 226 δέντρα και θαμνοειδή που φυτεύτηκαν προσφέροντας αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Η δενδροφύτευση συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης.

'Η Πόλις των Μορρυλίων'. Μια νέα ταινία μικρού μήκους παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με την εταιρεία Macine Production, με χρηματοδότηση αποκλειστικά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς, της μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (22-4-2021)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη 2019-2020 με έξι ανακοινώσεις για το αρχαιολογικό έργο, που διεξάγεται στην Π.Ε. Κιλκίς, και σας προσκαλεί να τις παρακολουθήσετε.

Το σημαντικό ανασκαφικό έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στον τύμβο της Μεσιάς θα παρουσιαστεί στην 33η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Ανακοίνωση Συλλόγου Μηχανικών νομού Κιλκίς:
Εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για το θάνατο του συναδέλφου πολιτικού μηχανικού Μιχάλη Ξανθόπουλου καταθέτουμε στη μνήμη του ένα χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Φίλων Γηροκομείου Κιλκίς.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (21-4-2021)