espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 8:27:41 μμ

Πολιτισμός

Ο σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  (ΣΥΠΕΚ) στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων ήρθε σε επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Γουίνι, ο πιο διάσημος και αξιολάτρευτος αρκούδος, μαζί με την αγαπημένη του παρέα έρχονται στο Κιλκίς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική παράσταση, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, με μια τρυφερή και ξεκαρδιστική ιστορία που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης θα ανεβεί την Κυριακή 26Μαρτίουώρες 12.00 & 17.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:32

Μουσικοθεατρική παράσταση από το «Πόλις»

Συντάκτης:

Το «μουσικό και θεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια φορά θυμάμαι».

Η παράσταση με τους συντελεστές της προσεγγίζει διαχρονικά τις Μπουάτ και το Νέο Κύμα που πρωτοεμφανίσθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στην Πλάκα της Αθήνας.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιατρική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer προσκάλεσαν δύο εξειδικευμένους ιατρούς στη νόσο της άνοιας, την τ. καθηγήτρια νευρολογίας του ΑΠΘ ΜάγδαΤσολάκη και τον συντοπίτη μας από το Νέο Γυναικόκαστρο π. καθηγητή ψυχολογίας ΔημήτρηΝατσόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό για την άνοια, τη διάγνωση αλλά και αντιμετώπισή της.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-3-18)

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου τιμούν τη μνήμη του Κύπριου ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, με διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου στο Κιλκίς και στον Ακρίτα, όπου και υπηρέτησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 ως έφεδρος ανθυπολοχαγός ο Σταυραετός του Μαχαιρά.

Ως Περιβαλλοντικός Σύλλογος μετά από ομόφωνη απόφαση της χθεσινής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (πρακτικό 24 της Γ.Σ. 19-3-23) καταγγέλλουμε την προκλητική καταπάτηση χώρων πρασίνου για την τοποθέτηση περιπτέρων σε μια πόλη που στο κέντρο της δεν έχει πράσινο. Η αλλαγή θέσης του ενός περιπτέρου επί της πλατείας Ειρήνης σφράγισε την πρόκληση με την παρεμπόδιση της θέασης του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (17-3-2018)

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 15:16

Έλλη Φρεγγίδου: «Κιλκίς, Χωμάτινή μου πόλη»

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ με ιδιαίτερη περηφάνεια και χαρά σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Έλλης Φρεγγίδου «Κιλκίς, Χωμάτινή μου πόλη», τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 6.30 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Μια συλλογή ξεχωριστή και εξαιρετικά σημαντική, με ιδιαίτερο βάρος για την πόλη και το νομό.

  Το Σάββατο 11/3/2022 οι  ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα συνδρόμου Down, συμμετείχαν στο 7ο τουρνουά μπόουλινγκ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Pin City στη Θεσσαλονίκη.