Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 9:33:10 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (2-4-2016)

Την ημερομηνία γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, επέλεξε  η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966 για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 21:45

Σταύρος Παπαδόπουλος: Ένας χρόνος Transparent Man

Συντάκτης:
⁣Πέρυσι σαν σήμερα, κυκλοφόρησε το πρώτο μου single με τίτλο 'So' με την Μαρία να μου κάνει το καλύτερο δώρο, χαρίζοντάς μου την υπέροχη φωνή της στο κομμάτι.⁣
Θυμάμαι εκείνη τη μέρα είχα τρομερό άγχος για το πως θα πάνε τα πράγματα. Ήταν και οι πρώτες μέρες του εγκλισμού βλέπεις, περίεργη κατάσταση.
Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 16:07

Ο λόγος ο του Σταυρού (Κυριακή Γ' Νηστειῶν)

Συντάκτης:

Αδελφοί μου εν Κυρίω αγαπητοί, ο φετινός Απρίλιος άρχεται με την εβδομάδα της Σταυροπροσκυνήσεως και κλείνει με την Μεγάλη Παρασκευή. Μας ενοφθαλμίζει στη Σταύρωση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, του Θεού μας, για να βρούμε την πνευματική μας γιατρειά.

Ήταν και η Τούμπα σπουδαία ενδοχώρα των περιώνυμων μακεδονικών πόλεων - πρωτευουσών, τονίζει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Δρ. Γεωργία Στρατούλη. Ξεκίνησε έργο χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής.

Ο Δήμος Κιλκίς και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς ξεφυλλίζουν τις σελίδες της παιδικής λογοτεχνίας και με αφορμή την 2α Απριλίου, παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου, δημιουργούν ερεθίσματα σκέψης και μοιράζονται μαζί με τα παιδιά μια συγκινητική ιστορία που έρχεται από την  Ελληνική Επανάσταση και αγκυροβολεί στη θαρραλέα ψυχή του Γρηγόρη, ενός νέου μικρού ήρωα.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης θρηνεί μια απώλεια οδυνηρή, πρόωρη και απροσδόκητη: Ο Παναγιώτης Νεστορίδης, σε ηλικία  μόλις 56 ετών, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, έπειτα από πολύ γενναία μάχη με τον καρκίνο, που όλοι πιστέψαμε ότι θα ήταν νικηφόρα.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (31-3-2021)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (30-3-2021)

Λαμβάνοντας υπόψιν τις εξελίξεις στο πεδίο της αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19  και θέλοντας να τηρήσουμε πλήρως τα μέτρα που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της, σας ενημερώνουμε για την αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.