Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, 9:55:36 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Πένθιμη μέρα για την Μ.Κ.Ε. Τέχνη Κιλκίς. Η Ζήνα, η αιώνια έφηβη, το γελαστό κορίτσι του τμήματος ζωγραφικής, το καλοσυνάτο παιδί των εικαστικών κίνησε για ένα αδόκητο ταξίδι να χρωματίσει άλλους ουρανούς με τα πινέλα της.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (27-1-2021)

Η 28η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος Άσπρου - Αξιοχωρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, Ώρα : 10:00 - 12:30 στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΠΡΟΥ, από τους συλλόγους:  Πολιτιστικός Σύλλογος "Ανατολική Ρωμυλία" ΑΣΠΡΟΥ

και Πολιτιστικός Σύλλογος "Αμυδών" ΑΞΙΟΧΩΡΙΟΥ.

Η Σοφία Παπαδοπούλου, η τραγουδίστρια των Ελλήνων του Πόντου, η οποία έγραψε τους στίχους και τραγούδησε με μεγάλο πόνο ψυχής, «Απάν σο Μπέλες», έφυγε από κοντά μας το πρωί της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021, για τα «Παρχάρια του Πόντου».

Αυτήν την Κυριακή το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας "ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ" μέσα από μια όμορφη εκδήλωσή του.

Διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των ιατρών της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες μου προς τον κ. Νικόλαο Γιαρήμαγα για τη γενναιόδωρη δωρεά του με είδη εξοπλισμού των γραφείων της κλινικής.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-1-2021)

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και σε όσους άφησε πίσω του στο Ιερό Κοινόβιο με την κοίμησή του ο Γέροντας Χρυσόστομος, Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου.

Το πέρασμα στην αντίπερα όχθη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας πλημμυρίζει με θλίψη ολόκληρο το νομό Κιλκίς.

Η Ενωση Ποντίων Ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" ανακοινώνουν την συνέχιση του κύκλου διαδικτυακών εισηγήσεων-σεμιναρίων 2020-21, με τίτλο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ: Ιστορία-Λαογραφία-Παράδοση-Τέχνη-Πολιτισμός.