Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 4:30:14 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011 02:32

Το ΚΑΠΗ Αξιούπολης στο Γηροκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:
girokomeioΣτα πλαίσια των εορταστικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων της η χορωδία του ΚΑΠΗ Αξιούπολης επισκέφθηκε τον Οίκο Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς. Τα μέλη της χορωδίας έψαλλαν τα κάλαντα, τραγούδησαν με συνοδεία οργάνων, μοίρασαν δώρα και χόρεψαν με τους περιθαλπόμενους, δίνοντας μεγάλη χαρά και μία ανάσα ζωής σ’ αυτούς τους μοναχικούς ανθρώπους.
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:34

Η «Μπάμπω» στο δημαρχείο Παιονίας

Συντάκτης:
mpampo«Κατάληψη» του δημαρχείου Παιονίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου από τα γυναικεία μέλη του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι γυναίκες του Συλλόγου αναβίωσαν το έθιμο της «Μπάμπως» ή «γυναικοκρατία», σύμφωνα με το οποίο αποδίδονταν τιμές στο πρόσωπο της γηραιότερης γυναίκας της περιοχής, η οποία συνήθως εκτελούσε χρέη μαμής.   
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 21:58

Μοιράστηκαν ευχές και την χαρά των ημερών

Συντάκτης:
akritesΤα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα ήχησαν κατά τη διάρκεια των εορτών σε όλο το Δήμο Πολυκάστρου τραγουδισμένα από τα παιδιά του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες».
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 21:47

Εμπιστεύσου την αγάπη

Συντάκτης:
agapiΣυνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η κινέζικη ταινία ΄Εμπιστεύσου την αγάπη (In love we trust).
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011 21:44

Προκήρυξη ποιητικού διαγωνισμού “ΤΕΧΝΗΣ”

Συντάκτης:
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Δέκατο Έκτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υ-πουργείου Πολιτισμού.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:
Σάββατο, 08 Ιανουαρίου 2011 17:29

Ο Ομέρ Ασσάν στους «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»

Συντάκτης:
argonautesΤην Τετάρτη 5/1/2011 επισκέφθηκε τον χώρο του κτιρίου των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ ο  συγγραφέας και ιδιοκτήτης  τουρκικού εκδοτικού οίκου Ομέρ Ασσάν. Ο προαναφερόμενος με την βοήθεια του Βλάση Αγτζίδη επισκέφθηκε χωριά του νομού για να καταγράψει μαρτυρίες ανθρώπων πρώτης και δεύτερης γενιάς που η καταγωγή τους ήταν από τα Κοτύωρα (Ορντού).
Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 16:45

Αγιασμός των Υδάτων σε Δοϊράνη και Αξιό

Συντάκτης:
agiasmos_ydatonΤον Αγιασμό των Υδάτων θα τελέσουν ανήμερα των Φώτων οι μητροπολίτες Κιλκίς κ. Εμμανουήλ και Γουμένισσας κ. Δημήτριος σε θρησκευτικές εκδηλώσεις την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι.
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2011 18:03

Κυριακή στο Φανό

Συντάκτης:
kiriaki_sto_xorioΠρωτοχρονιάτικη εκπομπή στον όμορφο Φανό του δήμου Αξιούπολης και στο Πάικο έκανε η ΕΤ3 με την «Κυριακή στο Χωριό», τιμώντας για τρίτη φορά το νομό Κιλκίς τα τελευταία δυο χρόνια, αφού προηγήθηκαν οι εκπομπές στο Δροσάτο και στο Σ. Μουριών! Το δυνατό κρύο και ο παγωμένος βαρδάρης δεν απέτρεψαν τα γυρίσματα της εκπομπής στην πλατεία του Φανού, ταλαιπωρώντας όμως και τον κόσμο που συμμετείχε, δημοσιογράφους και τεχνικούς της ΕΤ3.
Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2011 18:02

«Μπάμπω» στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:
mpampoΌπως  κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι γυναίκες του Λαογραφικού Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου θα αναβιώσουν  το έθιμο της «Μπάμπως». Ένα έθιμο που οι ρίζες του ξεκινούν από την Ανατολική Ρωμυλία και που με σεβασμό και αγάπη  διατηρούν  μέχρι σήμερα.
emporikos_polykastrouΤην καθιερωμένη εδώ και τρία χρόνια γιορτή για τα παιδιά του Πολυκάστρου πραγματοποίησε και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πολυκάστρου. Η γιορτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου, αλλά το έντονο κρύο και ο ισχυρός άνεμος υποχρέωσε τους διοργανωτές να την πραγματοποιήσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.