Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, 11:33:56 μμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 03:50

“Οι τρεις τους”

Συντάκτης:
 Το βράδυ της Τετάρτης, στις 5 Δεκεμβρίου 2007, το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου ήταν κατάμεστο από κόσμο, και, κυρίως, από νέους ανθρώπους, που ήλθαν να παρακολουθήσον την πρεμιέρα της παράστασης “Οι τρεις τους” της Ελένης Μερκενίδου, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου. Για την παράσταση συνεργάστηκαν η “Λύκη Βυθού” και η θεατρική σκηνή της “ΤΕΧΝΗΣ” και υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου, το Λύκειο Ελληνίδων πραγματοποίησε την καθιερωμένη παράσταση όλων των χορευτικών τμημάτων του. Η παράσταση εντάχτηκε και φέτος στις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.
 Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος που πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, το Κέντρο Νεότητας «Παρέα 2» της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, βρίσκεται ξανά στη διάθεση της νεολαίας.  Η αγάπη και η ευαισθησία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αποστόλου για τους νέους είναι γνωστή και έρχεται για άλλη μια φορά να το αποδείξει έμπρακτα, επαναλειτουργώντας έναν ανανεωμένο χώρο δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τους νέους.
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:21

Τιμή στη τρίτη ηλικία

Συντάκτης:
 Με ενθουσιασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από τον Σύλλογο “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, η εκδήλωση για την 3η Ηλικία. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης στο χαιρετισμό του υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι τα άτομα ηλικίας αυτής είναι το παρελθόν μας, και ότι βλέποντας τους παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε στο μέλλον. Το Διοικητικό Σουμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να τιμήσει το γηραιότερο ζευγάρι της ημέρας, προσφέροντας τους από ένα συμβολικό δώρο, που τους υπενθυμίζει την γιορτή αυτή.
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:11

“Η έννοια της Ελευθερίας στο Νίκο Καζαντζάκη"

Συντάκτης:
Τον Οκτώβριο του 2007 ολοκληρώθηκε μισός αιώνας από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.
Η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς τιμώντας το μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, διοργάνωσε ομιλία-συζήτηση με τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Δημ. Γουνελά και με θέμα “Η έννοια της Ελευθερίας στον Νίκο Καζαντζάκη”.
Η εκδήλωση-αφιέρωμα, στο πλαίσιο του έτους Καζαντζάκη, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” της “ΤΕΧΝΗΣ”.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:25

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:
Ο Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του “Συλλόγο Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης” να συμμετάσχει στο 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο,  που έγινε στη Γουμένισσα στις 24 και 25 Νοεμβρίου με θέμα “Γουμένισσα, ιστορία, τέχνη, παράδοση”.
 Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς οι παράλληλες προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Φέτος με ευθύνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, οι προβολές περιορίστηκαν σε τρεις ημέρες προβολών και συγκεκριμένα από την Κυριακή 25 έως την Τρίτη 27 Νοεμβρίου.
 Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και προβλήθηκε η πρώτη ταινία στον μοναδικό κινηματογράφο του νομού Κιλκίς, το «Άστρον».
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2007 09:08

Βιβλιοπαρουσίαση από τον ΟΠΟΝΓΑ

Συντάκτης:
Παρουσίαση  του βιβλίου «Η καρδιά του δότη», του  συγγραφέα-δημοσιογράφου, Γρηγόρη  Χαλιακόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς, την Τετάρτη  28  Νοεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:28

Πλούσια δράση από “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:
 Για πρώτη φορά από την Ίδρυση του Συλλόγου Γουμένισσας ο “Άγιος Τρύφων”, η 28η Οκτωβρίου εορτάστηκε τόσο έντονα, με την συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων  στην δοξολογία καθώς και στην παρέλαση.
Να τονισθεί ότι ήταν ο μοναδικός πολιτιστικός σύλλογος του Δήμου Γουμένισσας που παρέλασε και το χειροκρότημα του κόσμου (παρά τη συνεχόμενη βροχή) ήταν δυνατό και ζεστό.
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007 11:01

Γιορτή Τρίτης Ηλικίας στο Δροσάτο

Συντάκτης:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Γιορτή Τρίτης Ηλικίας από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου, την παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Το μέλος της διοίκησης Κ. Τερζενίδης σημείωσε πως ο Σύλλογος τιμά κάθε χρόνο τους ανθρώπους του οικισμού που μόχθησαν για την προκοπή του τόπου, που αγωνίσθηκαν για μια καλύτερη κοινωνία και ευχαρίστησε το νομάρχη Κιλκίς Β. Μπαλάσκα, που από την πρώτη στιγμή επαναδραστηριοποίησης του Συλλόγου στάθηκε ηθικά και υλικά στο πλευρό του, ενώ στηρίζει οικονομικά και την εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία.