Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021, 2:01:10 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:59

Η Ευρωπός του πολιτισμού

Συντάκτης:
 Ένα πλούσιο δεκαήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν ο Δήμος Ευρωπού και το Πολιτιστικό του Κέντρο, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης της Ευρωπού.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή, με σκοπευτικούς αγώνες, ποδοσφαιρική συνάντηση, συναυλία Rock μουσικής και παραδοσιακούς χορούς των Συλλόγων του δήμου.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 12:51

30α Αξιουπολίτικα 2ο Φεστιβάλ Αξιού

Συντάκτης:
Ένα πλούσιο 7ήμερο εκδηλώσεων στην Αξιούπολη, αλλά και στις όχθες του Αξιού ποταμού θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι κάτοικοι του νομού. Το πλήρες πρόγραμμα των 30ων Αξιουπολίτικων και του 2ου Φεστιβάλ Αξιού έχουν ως εξής:
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:12

«Νόστοι» από Ιταλία και Ελλάδα

Συντάκτης:
Μία έκθεση με συμβολική σημασία εγκαινιάζεται τον Σεπτέμβριο στο Νέο Μουσείο Ακροπόλεως. Η έκθεση «Nostoi: capolavori ritrovati» περιλαμβάνει 75 αρχαία αριστουργήματα που έπεσαν θύμα αρχαιοκαπηλίας και στη συνέχεια επαναπατρίστηκαν -σε Ελλάδα και Ιταλία. Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Παλάτσο Κιρινάλε της Ρώμης και αποτελεί ένα συμβολικό μήνυμα για την έλλειψη των Γλυπτών του Παρθενώνα.
 Ένα πολιτιστικό ταξίδι πραγματοποίησαν οι «Αργοναύτες» στην Τσεχία την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, για να λάβουν μέρος σε εκδηλώσεις τις οποίες και διοργάνωσε ο εκεί ελληνισμός.
Ήταν μια πρωτόγνωρη εκδήλωση, προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια που αφορούσε τα εξήντα χρόνια των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων ύστερα από την καταφυγή τους στη φιλόξενη χώρα της Τσεχίας.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 07:32

Δημοτικό Ωδείο στο Πολύκαστρο

Συντάκτης:
 Τη δημιουργία Δημοτικού Ωδείου Πολυκάστρου προωθεί η δημοτική αρχή Πολυκάστρου, μέσω του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης. Ήδη έχει κατατεθεί στο υπουργείο Πολιτισμού το σχετικό αίτημα για την αναγνώριση του Ωδείου και είναι πλέον θέμα χρόνου το ν’ αποκτήσει η πόλη το δικό της Ωδείο. Τα πρώτα εξαιρετικά δείγματα γραφής που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση παρουσιάσθηκαν στα «Πολυκαστρινά», όπου μαθητές και δάσκαλοι των Μουσικών Τμημάτων του Δημοτικού Κέντρου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ευάγγελου Μπαλτά, ενθουσίασαν το μουσόφιλο κοινό.
Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2008 05:01

«Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!»

Συντάκτης:
Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας  Θράκης  σας καλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση «Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» του Μάκη Αντωνόπουλου  με τη Μαρία Καραβία, μια παραγωγή   του ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ,  που εδρεύει  στην Καβάλα  και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ   ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ ,  που  εδρεύει στη Γερμανία,  τη  Δευτέρα 4  Αυγούστου 2008  και ώρα  9  το βράδυ  στο Θέατρο Λόφου.
Σε μια εποχή που πολιτικά γεγονότα και πόλεμοι σπαράζουν την ανθρωπότητα  η Άννα, μάνα  ενός από τους 1.615 αγνοούμενους της Κύπρου, ζει δίπλα στη διαχωριστική γραμμή και περιμένει με λαχτάρα την επιστροφή του γιου της.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:23

Ποντιακό πανοΰρ

Συντάκτης:
 Ποντιακό Πανοϋρ οργάνωσαν και φέτος οι «Ακρίτες» Πολυκάστρου, με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου, με τις καταπληκτικές χορευτικές φιγούρες τους, που καταχειροκροτήθηκαν, τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων. Ο πολιτισμός είναι εδώ και ακόμα ζωντανός!
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:14

Εκδηλώσεις στο Χωρύγι

Συντάκτης:
Εκδηλώσεις εορτασμού του Προφήτη Ηλία οργανώνει ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, στις 18, 19 και 20 Ιουλίου.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008
08.00 μ.μ.: Θέατρο Σκιών “Καραγκιόζης” από το Γιάννη Χατζή.
09.00 μ.μ.: Έναρξη εκδηλώσεων από τη χορωδία του ΚΑΠΗ, δήμου Κιλκίς.
09.30 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα Χωρυγίου, Μανδρών και Αργοναυτών.
10.30 μ.μ.: Απονομή τιμητικών διακρίσεων στον εκδότη της εφημερίδας “ΓΝΩΜΗ” του Κιλκίς κ. Κώστα Χαραλαμπίδη καθώς επίσης και στη μαθήτρια Ελένη Θεοδωρίδου.
11.00 μ.μ.: Ποντιακή βραδιά με τους καλλιτέχνες Γιάννη Τσιτιρίδη, Στάθη Πορφυρίδη, Στάθη Παυλίδη και την ορχήστρα του Κώστα Σιώπη. Στη λύρα ο Θωμάς Μπαϊραχτάρης.
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008 12:04

10ο Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας

Συντάκτης:
Το “Συναπάντημα Ποντιακής Νεολαίας στην Παναγία Σουμελά”, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στις 17/18/19 και 20 Ιουλίου 2008, στην ιερά μονή της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο στην Καστανιά του νομού Ημαθίας.
Πρόκειται για την Ετήσια συνάντηση νέων ποντιακής καταγωγής (περίπου 700 νεολαίοι) από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι νέοι είναι εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008 13:07

«Κλήδονας» στην Ευρωπό

Συντάκτης:
 Το έθιμο «του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα» αναβίωσε και φέτος ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού, με όμορφες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Ευρωπού, τιμώντας γι’ άλλη μια φορά την πολιτιστική παράδοση του τόπου.
«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αϊ Γιαννιού τη χάρη να βγει να ριζικάρι κι όποια ‘ναι καλορίζικη να δώσει να τον πάρει…»