espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 11:47:09 μμ

Πολιτισμός

Το δοξάρι της ποντιακής λύρας έσμιξε αρμονικά με τον έντεχνο λόγο και την ποίηση για να εξυμνήσουν την αγέρωχη μορφή της Πόντιας Μάνας, της μάνας με τα πολλά πρόσωπα, της πιστής συζύγου, της φραντάλας (όμορφης) γυναίκας, της σορσόταινας (εύθυμης) της παντοδύναμης πεθεράς, της καλομάνας αλλά και της αντάρτισσας στα άξενα βουνά του Πόντου, στο διαδικτυακό αφιέρωμα που παρουσίασαν στο κοινό ο Δήμος Κιλκίς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στις 3 Ιουλίου και ώρα 18:00, το ΚΔΑΠ KINESIS For KIDS σκοπεύει να σας υποδεχτεί και να σας κάνει μια παρουσίαση και ενημέρωση για την πρώιμη παρέμβαση και το ρόλο της λογοθεραπείας στα παιδιά.

Την παρουσίαση θα αναλάβει ο Ζαχαρίας Μασσής, λογοθεραπευτής.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-6-2021).

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 18:23

Με ποδηλατικό περίπατο ξεκίνησαν τα «Πολυκαστρινά»

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ξεκίνησαν  την Κυριακή 13 Ιουνίου οι πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις «Πολυκαστρινά 2021» με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Στην πρώτη εκδήλωση, “Πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο; ... ΝΑΙ!”, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, με την πλατεία 28ης Οκτωβρίου να γεμίζει από μικρούς και μεγάλους που αποφάσισαν να κάνουν έναν ποδηλατικό περίπατο στο Πολύκαστρο.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, με βαθιά θλίψη μετά τον άδικο χαμό του αγαπητού συναδέλφου Ξανθόπουλου Νικόλαου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του και τους εύχεται κουράγιο και καλή δύναμη.

Υποψήφιο για τα βραβεία Public 2021,  στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, είναι το παραμύθι « Ο κρυμμένος θησαυρός », του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, που κυκλοφορεί από την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  με εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά.

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση παλαιών και νέων εθελοντών αιμοδοτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 η εθελοντική αιμοδοσία του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Κιλκίς.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (11-6-2016)

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί  στον Δήμο Παιονίας από τις 19 έως τις 29  Ιουνίου 2021, στα πλαίσια του προγράμματος  Πολιτιστικών – Θρησκευτικών εκδηλώσεων «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΙΝΑ 1821-2021»,  στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου.

Οι κούκλες επανέρχονται δριμύτερες στο Κιλκίς!

Γιγαντόκουκλες, γαντόκουκλες, μάπετ προετοιμάζουν τη λαμπερή τους εμφάνιση  σε κεντρικές πλατείες της πόλης, με παραστάσεις κουκλοθεάτρου, παραστάσεις δρόμου με μάσκες, με θέατρο σκιών και αντικειμένων, με παντομίμα, ποδοθέατρο, όλες τις δημοφιλείς αλλά και πιο σύγχρονες τεχνικές κουκλοθεάτρου και παντομίμας που λατρεύουν να βλέπουν μικροί και μεγάλοι με αστείρευτη χαρά!