Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 8:33:53 πμ
etpa

Πολιτιστικά

Το απόσταγμα της ωριμότερης γραφής του, της ωριμότερης έκφρασης της κωμωδίας αλλά και τη γελοιότητα της ανθρώπινης δυστυχίας  μας δίνει ο αιρετικός Γιάννης Σκαρίμπας στο  διήγημα του «Τρεις άδειες καρέκλες» που θα παρακολουθήσετε σε μορφή θεατρικού αναλογίου από μέλη της Θατρικής οΟμάδας της Τέχνης Κιλκίς, στο πλαίσιο του τιμητικού αφιερώματος στον ποιητή και πεζογράφο Γιάννη Σκαρίμπα  και της απονομής βραβείων και επαίνων του  26ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της Τέχνης Κιλκίς.

Πρωτότυπη σε σύλληψη, καλλιτεχνική, με καινοτόμα στριφώματα στον ιστορικό λόγο και στην μετεξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, χαρακτηρίστηκε η σύμπραξη του Δήμου Κιλκίς, της Επιτροπής Ισότητας και του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης για τα 200χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οριοθετημένη στη θηλυκή της οπτική.

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 18:19

??????? ?????? ???? ????

Συντάκτης:

Το καλοκαίρι έρχεται και θα το περάσουμε παρέα!

Τα σχολεία κλείνουν στα τέλη Ιουνίου και το καλοκαίρι ξεκινάει!

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για δημιουργικές δραστηριότητες γεμάτες φαντασία και άθληση;

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς οργανώνει τη δική του δράση με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το Σάββατο 5 Ιουνίου θα γίνει συγκέντρωση των μελών του, στις 6 το απόγευμα, στο κιόσκι-κήπο του Αεροδρομίου, για να φωνάξουν «ΟΧΙ στην Κλιματική Καταστροφή» και να ευχηθούν Χρόνια Πολλά στον Πλανήτη μας.

Ἀνήμερα τῆς Τρίτης 25 Μαΐου 2021, ἡμέρα κατά τήν ὁποία ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Γ΄ εὕρεση τῆς Κεφαλῆς τοῦ Τιμίου Προδρόμου, ὁ ἱεροδιάκονος Νικόδημος, ἀδελφός τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου Ὁσίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου, ἔλαβε ἀπό τόν ἅγιο Καθηγούμενο ἀρχιμανδρίτη Χρυσόστομο, κατά τήν διάρκεια μιᾶς συγκινητικῆς τελετῆς, τό μεγάλο ἀγγελικό Σχῆμα τῶν μοναχῶν. 

Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 22:07

Ναι στη ζωή, όχι στην εξάρτηση του καπνού

Συντάκτης:

Περισσότεροι από εξακόσιοι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης του Κιλκίς συντονίστηκαν σήμερα το μεσημέρι στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Κιλκίς και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Δημήτρη Βλαχόπουλου, πνευμονολόγου, και μέλους του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς για την εθιστική συνήθεια του καπνίσματος.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (1-6-2021)

Με ένα σύνολο επιμελημένων εκδηλώσεων πολιτισμού και παιδείας, το οποίο διανθίζουν δράσεις αφιερωμένες στον αθλητισμό, στο φυσικό περιβάλλον και σε πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, ο Δήμος Κιλκίς τιμά την 108η επέτειο της ιστορικής μάχης του Κιλκίς.

Εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλίμνιου χώρου της λίμνης Δοϊράνης, ενός από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας, διοργανώνει η εταιρεία ALUMIL σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς/ Δ/νση Τουρισμού Π.Κ.Μ και τη στήριξη του τμήματος Αλιείας της Π.Ε Κιλκίς, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (- Δοϊράνης) και του Δήμου Κιλκίς, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση της Ομάδας Πολιτών Ευρωπού “Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο” η εταιρεία MORRIS και δώρισε δυο κλιματιστικές συσκευές για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Γουμένισσας κι ένα ψυγείο για το Αγροτικό Ιατρείο Ευρωπού.