Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, 3:33:08 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:39

Το μετέωρο βήμα του πελαργού

Συντάκτης:
 To μετέωρο (κυριολεκτικά) βήμα του πελαργού ή πως η μάνα θαυμάζει εξ αποστάσεως τα μικρά της. Στο καμπαναριό της εκκλησίας του Ασπρου, βρήκε καταφύγιο η οικογένεια των πελαργών, δίπλα στις όχθες του Αξιού ποταμού, με τα παραποτάμια χωριά να φιλοξενούν ολόκληρη αποικία των ασπρόμαυρων φιλικών πουλιών του καλοκαιριού. Η ομορφιά της υπαίθρου!
Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008 14:36

Η γιορτή του παλιού σταριού

Συντάκτης:
Τριήμερο εκδηλώσεων υπό το γενικό τίτλο «Ημέρα του παλιού σταριού» οργανώνουν σε Αντιγόνεια, Μυλοχώρι και Παλατιανό ο Αιγίλοπας, Δίκτυο για την Βιοποικιλότητα και την οικολογία στη Γεωργία με συνδιοργανωτές την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κιλκίς και τη στέγη για τη διαφύλαξη και ανάδειξη Πολιτιστικής κληρονομιάς Παλατιανού.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «η οργάνωση της γιορτής στηρίζεται αποκλειστικά στην τοπική κοινωνία και τη συμμετοχή των κατοίκων της» ενώ οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα διαμονής στον υπαίθριο χώρο κάμπιγκ (Μυλοχώρι) αρκεί να έχουν μαζί τους υπνόσακο και σκηνή.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:18

Αναβίωση του Αϊ Γιάννη του Κλείδωνα

Συντάκτης:
 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Θρακική Εστία Κιλκίς στις 26 Ιουνίου, στα πλαίσια των Ελευθερίων, για την αναβίωση του εθίμου του Αϊ Γιάννη του Κλείδωνα. Τα χορευτικά τμήματα, με συνοδεία ζωντανής μουσικής μάγεψαν τους παραβρισκόμενους .Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του. Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κιλκίς Κων/νος Παπαδάκης χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:16

“Τα σκόρπια χαρτιά της Πηνελόπης”

Συντάκτης:
 Όσοι τυχεροι βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Ιουνίου 2008, σίγουρα, έζησαν στιγμές αλησμόνητες ψυχικής ανάτασης και μια μοναδική εμπειρία ποιητικής μέθεξης. Ήταν η βραδιά της απονομής του Αριστείου 20008, των Βραβείων και Επαίνων του ΙΓ’  Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ” Κιλκίς.
 Στην πανέμορφη Βασιλική, στο νότιο άκρο της Λευκάδας, μια ανάσα από την ομορφότερη παραλία της Ελλάδας, το Πόρτο Κατσίκι, αθλητές της θάλασσας και όχι μόνο, έζησαν μοναδικές στιγμές στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων του Δήμου Απολλωνίων. Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τη Βασιλική Λευκάδας οι ιστιοπλόοι, οι οποίοι πήραν μέρος, στο διεθνές φεστιβάλ και συνοδοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους στον «χώρο του ναυταθλητισμού», όπως τον αποκαλούν,  αφού η περιοχή θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους θαλάσσιους στίβους στην Ευρώπη.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:25

Λούνα πάρκ στην πλατεία Ειρήνης

Συντάκτης:
Στις 12 Ιουνίου, στα πλαίσια των «Ελευθερίων» του Δήμου Κιλκίς, διοργανώθηκε στην Πλατεία Ειρήνης από το Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν.Κιλκίς, το Ειδικό σχολείο, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες Δ.Κιλκίς, σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων  Προσκόπων ένα πρωτότυπο  ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:00

Θρακιώτικο αντάμωμα στο δάσος Πεδινού

Συντάκτης:
 Στο πανέμορφο δάσος του Πεδινού πραγματοποιήθηκε και φέτος το 4ο κατά σειρά Αντάμωμα Θρακιωτών ν. Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο, με την προσέλευση του κόσμου να φτάνει τον διπλάσιο αριθμό από την περσινή διοργάνωση. Δεν ήταν όμως μόνο, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που συνέβαλλε στην επιτυχία του φετινού Θρακιώτικου Ανταμώματος, αλλά και η επικρότηση από όλους τους παριστάμενους, των προσπαθειών της Συντονιστικής Επιτροπής, ως προς την ανάδειξη της θρακιώτικης κουλτούρας και παράδοσης.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:49

Η βροχή δεν χάλασε τα «Καμπανιακά»

Συντάκτης:
Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε τους διοργανωτές την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου, τα Καμπανιακά 2008 όμως του Πολιτιστικού Μορφωτικού Σωματείου Καμπάνη, πραγματοποιήθηκαν… σχεδόν κανονικά. Την πρώτη ημέρα, εξαιτίας του βροχερού καιρού η παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων ματαιώθηκε, παρόλο που όλοι οι συμμετέχοντες Σύλλογοι (ΚΑΠΗ Διαβατών και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Παλαιοκάστρου, Πικρολίμνης, Ριζίων, Τερπύλλου, και Αγιονερίου), είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην έδρα του Δήμου Γαλλικού.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:48

Απονομή Αριστείου 2008 Βραβείων και Επαίνων

Συντάκτης:
Το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Ιουνίου 2008, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του ΙΓ’ Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, με την απονομή του Αριστείου 2008 στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, και των Βραβείων και Επαίνων στους διακριθέντες στο διαγωνισμό. Της απονομής των επάθλων προηγήθηκε αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ. Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε ο Δημήτριος Κόκορης μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:05

Πλούσια δράση ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Συντάκτης:
 Με αφορμή τον απολογισμό οικονομικής διαχείρισης του ΟΠΟΝΓΑ, που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ. Σπίγκος, κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Κιλκίς, κατά το έτος 2007. Με «κορωνίδα» το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, ο ΟΠΟΝΓΑ πραγματοποίησε ή συνδιοργάνωσε  άλλες 63 συνολικά εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος, κατά σειρά εμφάνισης, σχήματα από Συρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Καζακστάν, Αργεντινή, Καναδά, Γαλλία και Βραζιλία, παρουσιάζοντας στη πόλη του Κιλκίς εκπληκτικά έργα επί 16 μέρες.