Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 5:34:37 μμ

Πολιτιστικά

phghΧριστούγεννα. Η εκπλήρωση της υπόσχεσης,  του Θεού προς τον άνθρωπο, για την σωτηρία του. Το σχέδιο ΑΓΑΠΗΣ του πατέρα για τα παιδιά του, υλοποιείται με την γέννηση του θεανθρώπου.
EYKRANTHΤην Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Λ.Α.Φ. Πολυκάστρου φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Πολυκάστρου ΄΄ Ευκράντη΄΄.
Το περίσσευμα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη συμμετοχή των γυναικών.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς) υλοποίησε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή την τριήμερη δράση «Φυσικό περιβάλλον και χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις στον τόπο και στον χρόνο»  στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα:
kpeΤην Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του  Κ.Π.Ε. Κιλκίς στο  Π. Γυναικόκαστρο έλαβαν χώρα επιμορφωτικές δραστηριότητες με εισηγήσεις για τη  χριστουγεννιάτικη αγορά και περιβάλλον και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στον κόσμο  και το αποτύπωμά τους  στο περιβάλλον, από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κιλκίς καθώς και εργαστήριο διακόσμησης πήλινων χειροποίητων  αντικειμένων που κατασκεύασαν εθελοντές του Κ.Π.Ε. Κιλκίς, με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά από την κ.  Εμποροπούλου Νούλα, δασκάλα Εργαστηρίου πηλού Δήμου Κιλκίς.
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 02:53

Η ΕΠΑΣ Κιλκίς στο χωριό του Αϊ Βασίλη

Συντάκτης:
epas-kilkisΟι μαθήτριες  του τμήματος αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς, συνοδευόμενες από τις καθηγήτριές τους, Δέσποινα Ασλανίδου και Χατζηχρήστου Μαγδαληνή έδωσαν το παρόν τους στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς στην Πλατεία Ειρήνης τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011.
Με φαντασία και μεράκι ζωγράφισαν παιδικά πρόσωπα σκορπώντας χαρά και ικανοποίηση σε μικρούς και μεγάλους.
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 02:52

Εκδρομή στην Ξάνθη και απογευματινός καφές

Συντάκτης:
Στις 10-12-2011,  ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του συλλόγου στη Ξάνθη. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου επισκέφθηκαν την παλιά πόλη, το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ στην συνέχεια γνώρισαν το μοναδικό θέαμα της Λίμνης Βιστονίδας.
Ακόμη, οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, ένα στολίδι μοναδικό στην περιοχή, για ψυχική ηρεμία και πνευματική περισυλλογή.
Στις 15-12-2011, προσφέρθηκε απογευματινός καφές στα γραφεία του συλλόγου, για τα μέλη, μέσα σε μία ατμόσφαιρα εορταστική και χριστουγεννιάτικη, όπου οι κυρίες του συλλόγου απόλαυσαν με πολλά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
mousikos-syllogos-europouΠλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μ.Π.Σ Ευρωπού για τον Δεκέμβρη! Αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, η “Χορωδία Γυναικών” καλεσμένη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης πήρε μέρος, με μεγάλη επιτυχία, σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Χωριό του Αη-Βασίλη, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 02:13

Έθιμο « Κόλιντε »

Συντάκτης:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπέτρου, δραστήριος πάντα και πιστός στην παράδοση οργανώνει και φέτος την αναβίωση – αναπαράσταση του εθίμου «Κόλιντε».
Στην σχετική πρόκλησή του , την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Πολυκράτης Πανιτσίδης και η γραμματέας Πασχαλίνα Τουλούπη, αναφέρει:
Εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την χορωδία του Ευρωπού, καθώς και η τελετή βράβευσης των παιδιών που είχαν την μεγαλύτερη αναγνωστική κίνηση στην βιβλιοθήκη της Αξιούπολης για το έτος 2011, το βραβείο «Άννα Οικονόμου» θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Ε. Οικονόμου» Αξιούπολης στις 22 Δεκεμβρίου ημέρα Πέμπτη 19:00 το απόγευμα στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης. Να είστε όλοι εκεί.
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 22:51

Νέα διοίκηση στον «Φλάμπουρα»

Συντάκτης:
Το νέο Δ.Σ του Συλλόγου  ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, έχει ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Γιαννιώτης  Ιωάννης, Αντιπρόεδρος: Βαλαβάνη  Άννα, Γεν. Γραμματέας: Ντέντα  Αργυρώ, Ταμίας: Γκαζδάρη  Παναγιώτα, Ειδ. Γραμματέας: Βορδογιάννης  Ανδρέας, Μέλος: Ντέντα  Μαρία, Μέλος: Μπαλάσκας  Γεώργιος.
Αντιπρόσωποι για Π.Ο.Σ.Σ.: Τακτικοί: Λοκοβίτης Μιχαήλ, Μπαλάσκας  Γεώργιος. Αναπληρωματικοί: Γιαννακός Θεόδωρος, Ντέντας Χρήστος.
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 22:30

Τιμή στον Θ. Χατζημητάκο

Συντάκτης:
mousikos-sillogosΠοιοτική μουσική πανδαισία απόλαυσαν οι τυχεροί Κιλκισιώτες , που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου  10  του Δεκέμβρη, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς.
Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς, για μια ακόμη φορά,  με τη Συναυλία - Αφιέρωμα <100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ>,  στους Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο, απέδειξε, την ιδιαιτερότητα επιλογής εκδηλώσεων επιπέδου που διαθέτει, σε συνδυασμό πάντα με ιδανικές συνεργασίες.