Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:22:56 πμ

Πολιτιστικά

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:16

Ημιμαραθώνιος κατά των μεταλλείων

Συντάκτης:

imimarathonios-paikouΦέτος ο 2ος Ημιμαραθώνιος του Πάικου είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία. Στο ν.Κιλκίς παρά την αντίθεση 70 φορέων των εκλεγμένων εκπροσώπων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών το υπουργείο κατακύρωσε τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχτεί στα Κρούσια. Ακολουθεί το Πάικο από την λίμνη του Σκρά (γαλάζια λίμνη) ως την λίμνη Μεταλλείου, μια έκταση 100περίπου τετραγωνικών χλμ θα εκχωρηθεί για έρευνα και εκμετάλλευση. Τα δάση θα δώσουν τη θέση τους σε λίμνες  τοξικών αποβλήτων, το φημισμένο νερό του Πάικου θα δηλητηριαστεί και κάθε δραστηριότητα (γεωργία-κτηνοτροφία-τουρισμός) στην περιοχή θα πληγεί ανεπανόρθωτα.

lykeio-ellhnidonΤο Σάββατο 6 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. τελέσθηκε, για πρώτη φορά στις νέες εγκαταστάσεις, ο Αγιασμός των παιδικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς. Οι αίθουσες χορού, αναμονής, συσκέψεων Δ.Σ., γραφείο γραμματείας καθώς επίσης και ο προαύλιος χώρος του Λυκείου, γέμισαν από ομιλίες, φωνές και χαμόγελα παιδιών, που πριν και μετά τον Αγιασμό «εξερευνούσαν» τους παραπάνω χώρους. Ο Αγιασμός τελέσθηκε παρουσία των κυριών του Δ.Σ. καθώς επίσης και των δασκάλων χορού του Λυκείου Ελληνίδων.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 22:51

Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα

Συντάκτης:

to-megalo-taksidi-prigkipaΤο θεατρικό έργο "Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα "που ανέβασε το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης τον Ιούνιο στην Αξιούπολη,και που πολλοί δεν το είδανε λόγω διακοπών και ποδοσφαίρου , ανεβαίνει κατ'απαίτηση του θεατρόφιλου κοινού,και πάλι το διήμερο Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Αξιούπολη και στην αίθουσα του ΕΠΑΛ.
Βασισμένο στο βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ ¨ο μικρός πρίγκηπας"

kentro-provolis-lofouΈνας χώρος-κόσµηµα για τον τόπο και µια σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόµενες γενιές σε τοπικό και διεθνές επίπεδοπου έρχεται όχι µόνο να αναδείξει την προϊστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, αλλά και να ενισχύσει τον τοπικό τουρισµό, λειτουργεί τον τελευταίο µήνα στην πόλη του Κιλκίς. Πρόκειται για το Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου, που έχει στηθεί στον όροφο του αναψυκτηρίου του Λόφου µε τη συνεργασία του ∆ήµου Κιλκίς, της Επιστηµονικής Οµάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τµήµατος Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Ευαγγελίας Τσουκαλά και του Κιλκισιώτη σπηλαιολόγου Βασίλη Μακρίδη.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:13

«90 Χρόνια Πυρρίχιος Δρόμος»

Συντάκτης:

pontosΤο Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Κλειστό Γήπεδο του Ο.Α.Κ.Α., η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει τη μεγαλύτερη πολιτιστική παράσταση-εκδήλωση των τελευταίων 40 ετών, το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.
Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ της Ιστορίας του Πόντου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία όλης της βραδιάς.
   Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες της Ποντιακής Μούσας με το μνημειώδες μουσικό έργο «ΠΟΝΤΟΣ» του συνθέτη Χρήστου Κεμανετζίδη, περισσότεροι από 2.000 χορευτές, νέοι και νέες από 407 ποντιακούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:12

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συντάκτης:

pame-cinemaΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η  Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς, σε συνεργασία με τον Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς, διοργανώνει κινηματογραφική λέσχη με προβολές ταινιών υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:11

Κάλεσμα από «Ανοιχτή Οθόνη»

Συντάκτης:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" καλεί «όσους φίλους και φίλες θα ήθελαν να πλαισιώσουν τις δράσεις της με την ενεργό συμμετοχή τους και εφόσον πιστεύουν ότι σε αυτούς τους καιρούς λήθης και ανοσίας που βιώνουμε μια κινηματογραφική παρέα, μπορεί να προχωρήσει ενάντια στην παραίτηση και την κατάθλιψη που μαίνεται τον τόπο, να έρθουν στο "Φουαγιέ" του Συνεδριακού κέντρου, την Τρίτη 16 Οκτώβρη 2012 και ώρα 19.00.
Ο καφές είναι κερασμένος...»
Τσιτσίμης Γιάννης, υπεύθυνος Κ.Λ. Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη"

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 22:06

Έκθεση ζωγραφικής του Θάνου Στόκα

Συντάκτης:

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Θάνου Στόκα, δασκάλου του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΤΕΧΝΗΣ.
Η Δήμητρα Μήττα, Φιλόλογος, Συγγραφέας και Ιστορικός Τέχνης, αναφερόμενη στο έργο του Θάνου Στόκα, γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο ανθρωποκεντρισμός είναι το πρώτο χαρακτηριστικό της ζωγραφικής του Θάνου Στόκα που επιβάλλεται στον θεατή αυτονόητα, καθώς σε κάθε έργο κυριαρχούν οι ανθρώπινες μορφές, κυρίως γυναικείες, μοναχικές τις περισσό-τερες φορές, σπανιότερα ερωτικά ζευγάρια, ακόμη πιο σπάνια ένα παιδί ή άλ-λες μορφές ζωικής ύπαρξης, ας πούμε ένα ή περισσότερα σκυλιά.

lykeio-kampanhΤο Γενικό Λύκειο Καμπάνη θα συμμετάσχει και θα συντονίσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS με τίτλο “Ευropean School Radio: the Voice of Young Europeans”.
Η πρωτοποριακή ιδέα της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ραδιοφώνου, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια στο Λύκειο Καμπάνη, αποτέλεσε αφορμή για την πραγματοποίηση ενός διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος (2012-14), που έχει ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τα σύγχρονα εργαλεία της Πληροφορικής, των Τεχνολογιών και των Πολυμέσων μέσω της συνεργασίας μαθητών σχολείων της Ευρώπης.

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 23:46

Το Λύκειο πάει Αθήνα και μουσείο Ακρόπολης

Συντάκτης:

mouseio-akropoliΤο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η συγκεκριμένη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη, δηλαδή Σάββατο 3/11 (ημέρα αναχώρησης) και Κυριακή 4/11 (ημέρα επιστροφής).
«Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, να συμμετέχετε στην εκδρομή αυτή και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία μεγάλη και όμορφη παρέα για το διήμερο αυτό. Παρακαλούμε πολύ οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνουν έως και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012.»