Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:04:10 μμ

Πολιτιστικά

Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:37

6ο Αντάμωμα Θρακικών Σωματείων Νομού Κιλκίς

Συντάκτης:
antamomaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά το Αντάμωμα Θρακικών Σωματείων του Νομού Κιλκίς, στο ειδικά διαμορφωμένο δασύλλιο του Πεδινού το Σάββατο 26 Ιουνίου, με την συμμετοχή 20 συλλόγων. Την όλη διοργάνωση είχε η συντονιστική επιτροπή Θρακιωτών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Όμιλο «Ορφέα» Πεδινού που δραστηριοποιείται στον Δήμο Γαλλικού, με στόχο την ανάδειξη της θρακιώτικης κουλτούρας και παράδοσης.
aksioupoliTo Κατά Φαντασίαν Ασθενής είναι το τελευταίο θεατρικό έργο δημιούργημα του  Μολιέρου και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673. Μια από τις πιο γνωστές στιγμές της ζωής του Μολιέρου είναι και η τελευταία του η οποία έγινε θρύλος.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:41

Κλήδονας στον Γαλλικό

Συντάκτης:
gallikosΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος η εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλλικού «Εχέδωρος», για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα, το Σάββατο 19 Ιουνίου στο πάρκο στο παλαιό Γαλλικό.  Πρόκειται για ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα και του οποίου η πρώτη γραπτή περιγραφή ανέρχεται στους βυζαντινούς χρόνους. Ο «Κλήδονας» είναι μια λαϊκή μαντική διαδικασία, από τις πιο τελετουργικές όλων των παραδόσεων του τόπου μας, σύμφωνα με τον οποίο αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:40

«Το Ταλέντο της Επιτυχίας»

Συντάκτης:
arkoudasΤις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ταλέντο της Επιτυχίας» του Διοικητή του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Μιχαήλ Αρκούδα, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010, στο Πολιτιστικό  Κέντρο Γουμένισσας, με πρωτοβουλία του δήμου και σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους.
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 02:38

Θεατρική κωμωδία από το Δημοτικό Καμπάνη

Συντάκτης:
Ένα από τα πλέον γνωστά και πάντα επίκαιρα έργα της ελληνικής παιδικής σκηνής, την κωμωδία του Γιάννη Ξανθούλη «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» ανεβάζει το θεατρικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Καμπάνη Κιλκίς. Την Κυριακή 27 Ιουνίου, στις 8.00μ.μ, στην αυλή του δημοτικού σχολείου, στον Καμπάνη Κιλκίς.
2o_dimotiko_goumenisasΗ σχολική χρονιά 2009-2010 τελείωσε. Με την ευκαιρία αυτή γιορτάστηκε στον αύλειο χώρο του  2ου  Δημοτικού Σχολείου ο καθιερωμένος αποχαιρετιστήριος χορός, το «Σουβλάκι πάρτι». Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  και αφορά στον αποχαιρετισμό της Στ’ τάξης από το δημοτικό σχολείο. Εκτός από την παραπάνω γιορτή  τα παιδιά του σχολείου συμμετείχαν σε ποικίλες  εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές  εκδηλώσεις του σχολείου, που τους  πρόσφεραν χαρά και ικανοποίηση.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:30

Παρουσίαση βιβλίου του Γρηγόρη Κυριακού

Συντάκτης:
kiriakouΜε μια μεγάλη εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 21 Ιουνίου οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 97η επέτειο της Μάχης του Κιλκίς. Επρόκειτο για την παρουσίαση του βιβλίου "Αγάλματα και Μνημεία του Κιλκίς", που είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης του με αρχαιολογικές σπουδές Γρηγόρη Κυριακού, ειδικού συνεργάτη του δημάρχου Κιλκίς.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:26

«ΤΣΑΝΑΒΑΡ ΣΑ ΛΑΧΑΝΑ» από Πόντιους Αξιούπολης

Συντάκτης:
tzanabarMε διοργανωτή τον Σύλλογο Ποντίων Αξιούπολης, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα του Τεχνικού Λυκείου Αξιούπολης, η θεατρική παράσταση «ΤΣΑΝΑΒΑΡ ΣΑ ΛΑΧΑΝΑ» της Έρρικας Νικολαΐδου. Θέμα: μια μητριαρχική οικογένεια, έναν αταίριαστο γάμο, έναν αγαπητικό, τον αδελφό της νύφης…και όλα έγιναν άνω – κάτω, προσφέροντας στους θεατές ένα δίωρο γεμάτο γέλιο.
Μια παράσταση που πραγματικά δεν έπρεπε να λείπει κανείς…
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:14

Ταξίδι στη Μεσόγειο με το 2ο Δημοτικό Κιλκίς

Συντάκτης:
2o_dimotikoΕπέτρεψε  τελικά ο καιρός  τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς να παρουσιάσουν το  εκπληκτικό μουσικοχορευτικό και θεατρικό τους ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου (με σημείο αναφοράς  φυσικά την Πατρίδα μας) συνοδευόμενοι από το Κρουστόφωνο και τα μουσικά σύνολα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς.
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:10

Ποντιακόν πανοϋρ από τους Ακρίτες

Συντάκτης:
Η μεγάλη αυτή παραδοσιακή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Σπιτιού του Πόντου και περιλαμβάνει πλήθος μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια του διημέρου το κοινό μπορεί να απολαύσει χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, με πολυμελή παρουσία του αδελφού πολιτιστικού ομίλου «ΑΘΑΝΑΣΙΑ» Κιτίου και με τον κορυφαίο χορευτή των ποτηριών Γ. Θεοδούλου. Οι παραβρισκόμενοι θα διασκεδάσουν με ποντιακή μουσική και πλούσιο πρόγραμμα στο οποίο φέτος θα συμμετέχουν οι Δ. Παπαδόπουλος, Κ. Τριανταφυλλίδης, Φ. Απατσίδης, Γ. Ιακωβίδης.