Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 12:04:29 μμ

Πολιτιστικά

Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Αγ. Αντώνιο που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλγος Αγ. Αντωνίου σε άμεση συνεργασία με την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου και την επιτροπή της εκκλησίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή του Αγ. Αντωνίου με την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:49

Η πίτα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Παντελεήμονα

Συντάκτης:

Με χαρούμενη διάθεση και με πολλές θερμές ευχές για το νέο έτος η κυρία Τεμεκενίδου Παρθένα, πρόεδρος της Κίνησης Γυναικών Αγ. Παντελεήμων υποδέχτηκε φίλους και μέλη στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στο κατάστημα  «νόστιμον ήμαρ» στον Αγ. Παντελεήμονα.

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:36

Η πίτα του «Ορφέα»

Συντάκτης:

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η φετινή εκδήλωση της κοπής της πίττας του Λαογραφικού Ομίλου Πεδινού «Ορφέας», Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο πολιτιστικό κέντρο Πεδινού. Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γραμματίκη Δ. προς τα μέλη του συλλόγου και τους καλεσμένους της εκδήλωσης, έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κιλτίδης Κ., ο οποίος εξήρε την μεγάλη προσφορά του συλλόγου, συμβάλλοντας στη διάδοση, καλλιέργεια και συνέχιση στις επόμενες γενιές της πολιτισμικής μας κληρονομιάς,»

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2010 14:36

Η προσφορά της Χορωδίας του Δήμου Αξιούπολης

Συντάκτης:

Σημαντική από κάθε άποψη αποδεικνύεται η παρουσία και προσφορά της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αξιούπολης στον τομέα του πολιτισμού, αλλά ακόμη και στην τόνωση της τοπικής αγοράς.
Τα μέλη της Μικτής Χορωδίας μας, διασκεδάζουν σε γνωστές ταβέρνες της πόλης μας, σκορπώντας με την παρουσία και τις μελωδίες τους κέφι και ζωντάνια.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:08

Ανοίγει τις πύλες του το Λαογραφικό Κιλκίς!

Συντάκτης:

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Κιλκίς ότι το Λαογραφικό Μουσείο, Αθανασίου Τσούντα 2 (μέσα στην αυλή του Β΄ Γυμνασίου) είναι έτοιμο πια να υποδεχθεί τους επισκέπτες του από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:08

Τίμησαν τον Αγιο Τρύφωνα οι θρακιώτες του Καμπάνη

Συντάκτης:

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η αρχή της καθιέρωσης ενός θεσμού έγινε από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας – Θράκης «ΘΑΜΥΡΙΣ» Kαμπάνη, με την διοργάνωση της εκδήλωσης προς τιμήν του Αγ. Τρύφων. Μια αρχή τόσο επιτυχημένη που πιστεύουμε πως έθεσε σωστά θεμέλια και επιτρέπει να οραματιζόμαστε και τη συνέχεια το ίδιο επιτυχημένη.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 10:07

Η πίτα του Πολιτιστικού Ακρίτα

Συντάκτης:

Με μια όμορφη εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρίτα έκοψε τη βασιλόπιτά του, παρουσιάζοντας και το μικρό χορευτικό του, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Παραστατίδου, ευχόμενη σε όλους τους κατοίκους καλή χρονιά, ενώ η τύχη χαμογέλασε στον Γιάννη Δημητριάδη και στην Φωτεινή Παραστατίδου.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 09:58

Η πίτα των ΚΑΠΗ Κιλκίς

Συντάκτης:

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας που διοργάνωσε το Α' & Β' ΚΑΠΗ Δ. Κιλκίς, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010, στις 7 μ.μ. στον "Κήπο". Τη βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στην προσφορά της τρίτης ηλικίας στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 09:57

Κυνήγι θησαυρού 2010

Συντάκτης:

Οι  προϋποθέσεις   για  την  νόμιμη   συμμετοχή  στο  Κυνήγι  του  Θησαυρού  είναι  οι  ακόλουθες:
1. Ο   θησαυρός  είναι  1000 _  και  έχουν δικαίωμα να  τον  ψάξουν  όσοι έχουν  ηλικία από 7   έως  107  χρονών.
2. Η  ομάδα  πρέπει  να  αποτελείται   από  7  τουλάχιστον  έως και  12  άτομα.
3. Κάθε  ομάδα  θα  δηλώσει   συμμετοχή  το  αργότερο  έως  τις  13.00  του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2010  στα   γραφεία  του  ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ, Εθν. Αντίστασης 5 (έναντι ΟΤΕ) τηλ 23410- 23530.

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:45

Βασιλόπιτες Συλλόγων του Δήμου Γαλλικού

Συντάκτης:

Εκδηλώσεις κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2010 πραγματοποίησαν, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλλικού «Εχέδωρος». Στις 11 το πρωί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου. Στην ανακαινισμένη και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου.