Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:17:50 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:47

Τίμησαν την ημέρα της Γυναίκας

Συντάκτης:

Την τιμητική της είχε η Γυναίκα, στο Δήμο Γαλλικού, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκαν σε Ν. Σάντα, Καμπάνη και Μάνδρες. Στον Καμπάνη, το Σάββατο, 6 Μαρτίου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του κέντρου «Το Μπέρδεμα των Γεύσεων» πλημμυρισμένο από πλήθος γυναικών από όλο το δήμο, ο Σύλλογος Γυναικών γιόρτασε με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η σύζυγος του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:52

«Γυνή, πυρ…»

Συντάκτης:

Οι πρόσφατες παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ με το γενικό τίτλο «Γυνή, πυρ», που αφορούν σε δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Αρκούδα» και «Επέτειος», ήταν το καθρέφτισμα της πολλής και ποιοτικής δουλειάς, που προηγήθηκε, της εμπειρίας των συντελεστών, της συνέπειας και σοβαρότητας, που χαρακτηρίζουν την ομάδα αυτή της πόλης μας.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο σύλλογος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και η αίθουσα κατακλύστηκε από τον κόσμο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθ. Λαβασάς στην ομιλία του έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων που γίνονται αλλά και όσων θα ακολουθήσουν μέσα στην επετειακή χρονιά για τον σύλλογο.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:23

Ο χορός των “Κρουσίων”

Συντάκτης:

Με  πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Αντωνίου στην ΛΑΦ Κιλκίς “Ο Πόντος”, όπου χόρεψαν και διασκέδασαν οι κάτοικοι του Αγ. Αντωνίου αλλά και όλα τα μέλη και φίλοι από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, με το υπέροχο μουσικό συγκρότημα των Αφών Ιακωβίδη.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:22

Ο Πέτρος Πανίδης στην Τραπεζούντα…

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε  συνεργασία  με τη θεατρική Ομάδα του  συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» σας καλεί να παρακολουθήσετε  την παράσταση «Ο Πέτρος  Πανίδης στην Τραπεζούντα του ποτέ ποτέ», σε σκηνοθεσία  του Ιωσήφ  Στεφανίδη, την  Κυριακή  14 Μαρτίου 2010 και ώρα 9 το βράδυ στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:03

Πανδαισία χρωμάτων, σχεδίων και κατασκευών

Συντάκτης:

Δάσκαλος και μαθητές στο πλαίσιο συνεργασίας, για δεύτερη φορά με την ‘’Τέχνη’’ Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά. Ο Καψιδάκης θα παρουσιάσει μια σειρά σχεδίων με μελάνη και λαδομπογιά και μια σειρά επιτοίχιων κατασκευών με ξύλο, μέταλλο, πανιά, χρώμα, φωτιά. Οι μαθητές του από ‘’Το Μήλον της Έριδος’’ θα παρουσιάσουν σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, ξυλογραφίες τυπωμένες με τη μέθοδο του ανορθόδοξου χρώματος, γλυπτά, αγγεία και χρηστικά με φυσικό πηλό δουλεμένα στο χέρι και στον τροχό και ψημένα στο καμίνι του εργαστηρίου μας.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:56

“H Eπτάκωμος Σάντα”

Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Σανταίων Θεσσαλονίκης «Η ΕΠΤΑΚΩΜΟΣ ΣΑΝΤΑ» πραγματοποίησε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «Πλατάνια» στην Νέα Σάντα, μεσημεριανή συνεστίαση με αρτύσιμους και νηστίσιμους μεζέδες. Με τη συνοδεία ποντιακής λύρας, τραγούδι  και πολύ χορό, πλήθος κόσμου από τον Δήμο Γαλλικού και όχι μόνο, διασκέδασαν σε ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:56

Δραστηριότητες Ορειβατών Κιλκίς

Συντάκτης:

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010 θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στον Όλυμπο με ανάβαση στην Κορυφή Μπαρμπαλάς στα 1.850μ με αφετηρία το χωριό Βροντού Πιερίας. Πρόκειται για σχετικά εύκολη διαδρομή, που έχει ως αφετηρία το καταφύγιο «Κρεβάτια» στα 1.000μ. υψόμετρο. Δεδομένης της εποχής, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε και χιόνια. Στα πλαίσια της εκδρομής μπορούμε να επισκεφθούμε και το γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Κόρης, λίγο πιο πάνω από τη Βροντού, στο βάθος μιας χαράδρας.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 11:46

Εκδηλώσεις καρναβαλιού

Συντάκτης:

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων οι εκδηλώσεις καρναβαλιού άρχισαν από τις 23 Ιανουαρίου, όταν το μικτό χορευτικό τμήμα ενηλίκων ταξίδεψε στον Τύρναβο και συμμετείχε στην έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων του ομώνυμου Δήμου. Την Τσικνοπέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, το παιδικό τμήμα παρουσίασε το δρώμενο της «Μπαμπόγριας» στην Αξιούπολη, ενώ τμήμα μεταμφιεσμένων γυναικών έπλεξαν το γαϊτανάκι.

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2010 03:57

Ελπίδα και αισιοδοξία για έναν καλύτερο κόσμο

Συντάκτης:

Με το βλέμμα στον ιδρυτή και στους πρωτεργάτες του Προσκοπισμού και του Οδηγισμού, οι Κιλκισιώτες Πρόσκοποι και Οδηγοί, γιόρτασαν από κοινού την Ημέρα Σκέψεως και Φιλίας, σε μια μεγάλη και λαμπερή γιορτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.