Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 10:14:14 μμ

Πολιτιστικά

Τη γιορτή της γυναίκας τίμησαν στο ΚΑΠΗ Γουμένισσας. Με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο οι γυναίκες ξέρουν. Οι γυναίκες, το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2010, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του ΚΑΠΗ και κάτω από τους ήχους των χάλκινων έδειξαν τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα που τις χαρακτηρίζει. Στην κατάμεστη αίθουσα οι γυναίκες χόρεψαν και απόλαυσαν τα γευστικά εδέσματα που τους προσέφερε η διοίκηση του Κ.Α.Π.Η.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:00

Ημέρα της Γυναίκας στη Γρίβα

Συντάκτης:

Άρωμα γυναίκας πλαισίωσε την εκδήλωση που διοργάνωσε, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ο «Σύλλογος Γυναικών Γρίβας», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σημειώνοντας επιτυχία, απήχηση και μεγάλη ανταπόκριση από τις γυναίκες όλης της περιοχής. Το σκηνικό που επικράτησε ήταν ατέλειωτο κέφι και καλή διάθεση, αλλά παράλληλα πλούσια γνώση και προβληματισμός. Επρόκειτο για μια εκδήλωση η οποία επιφύλασσε σε όλες τις παρευρισκόμενες πολύ κέφι, γλέντι, ενημέρωση για ουσιώδη θέματα που αφορούν τη γυναίκα, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:59

Στην Αγία Πετρούπολη οι φαρμακοποιοί του νομού

Συντάκτης:

Εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη θα πραγματοποιήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ν. Κιλκίς από 1 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη πρωί και επιστροφή 8 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη αργά το βράδυ. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη γύρω στις 3 το πρωί της Παρασκευής. Η διαδρομή σε γενικές γραμμές είναι: Θεσσαλονίκη – Πράγα, αναχώρηση στις 4.55 το πρωί της Πέμπτης με άφιξη στην Πράγα στις 6.00 (λόγω αλλαγής ώρας).

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:49

Συνάντηση με τα πρώην μέλη των διοικήσεων

Συντάκτης:

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε συνάντηση όλων των μελών που συμμετείχαν στις διοικήσεις του Συλλόγου από το 1970 έως σήμερα. Η εκδήλωση ήταν συγκινησιακή γιατί βρέθηκαν άνθρωποι που είχαν να ανταμώσουνε ίσως και 30 χρόνια, αλλά και ουσιαστική γιατί βγήκαν ιδέες και συμπεράσματα που σίγουρα θα είναι χρήσιμα για τα επόμενα διοικητικά.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:47

Τίμησαν την ημέρα της Γυναίκας

Συντάκτης:

Την τιμητική της είχε η Γυναίκα, στο Δήμο Γαλλικού, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκαν σε Ν. Σάντα, Καμπάνη και Μάνδρες. Στον Καμπάνη, το Σάββατο, 6 Μαρτίου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του κέντρου «Το Μπέρδεμα των Γεύσεων» πλημμυρισμένο από πλήθος γυναικών από όλο το δήμο, ο Σύλλογος Γυναικών γιόρτασε με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η σύζυγος του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:52

«Γυνή, πυρ…»

Συντάκτης:

Οι πρόσφατες παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ με το γενικό τίτλο «Γυνή, πυρ», που αφορούν σε δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Αρκούδα» και «Επέτειος», ήταν το καθρέφτισμα της πολλής και ποιοτικής δουλειάς, που προηγήθηκε, της εμπειρίας των συντελεστών, της συνέπειας και σοβαρότητας, που χαρακτηρίζουν την ομάδα αυτή της πόλης μας.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο σύλλογος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και η αίθουσα κατακλύστηκε από τον κόσμο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθ. Λαβασάς στην ομιλία του έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων που γίνονται αλλά και όσων θα ακολουθήσουν μέσα στην επετειακή χρονιά για τον σύλλογο.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:23

Ο χορός των “Κρουσίων”

Συντάκτης:

Με  πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Αντωνίου στην ΛΑΦ Κιλκίς “Ο Πόντος”, όπου χόρεψαν και διασκέδασαν οι κάτοικοι του Αγ. Αντωνίου αλλά και όλα τα μέλη και φίλοι από Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, με το υπέροχο μουσικό συγκρότημα των Αφών Ιακωβίδη.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:22

Ο Πέτρος Πανίδης στην Τραπεζούντα…

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς σε  συνεργασία  με τη θεατρική Ομάδα του  συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» σας καλεί να παρακολουθήσετε  την παράσταση «Ο Πέτρος  Πανίδης στην Τραπεζούντα του ποτέ ποτέ», σε σκηνοθεσία  του Ιωσήφ  Στεφανίδη, την  Κυριακή  14 Μαρτίου 2010 και ώρα 9 το βράδυ στο  Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2010 12:03

Πανδαισία χρωμάτων, σχεδίων και κατασκευών

Συντάκτης:

Δάσκαλος και μαθητές στο πλαίσιο συνεργασίας, για δεύτερη φορά με την ‘’Τέχνη’’ Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία Κιλκίς παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά. Ο Καψιδάκης θα παρουσιάσει μια σειρά σχεδίων με μελάνη και λαδομπογιά και μια σειρά επιτοίχιων κατασκευών με ξύλο, μέταλλο, πανιά, χρώμα, φωτιά. Οι μαθητές του από ‘’Το Μήλον της Έριδος’’ θα παρουσιάσουν σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, ξυλογραφίες τυπωμένες με τη μέθοδο του ανορθόδοξου χρώματος, γλυπτά, αγγεία και χρηστικά με φυσικό πηλό δουλεμένα στο χέρι και στον τροχό και ψημένα στο καμίνι του εργαστηρίου μας.