Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 12:33:31 πμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 05:56

Σε φεστιβάλ χορού ο Σύλλογος Καμπάνη

Συντάκτης:

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμπάνη το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο 17ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων του Δήμου Συκεών. Το μικρό τμήμα του χορευτικού του συλλόγου παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο και εντυπωσίασε με την άρτια καλλιτεχνική του εμφάνιση, γεγονός που οφείλεται στην χοροδιδάσκαλο κ. Χρυσούλα Μαργιούλα- Σιάρκου.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2009 04:19

Στην Παλιά Επτάλοφο στήνουν πανηγύρι

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2009 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Παλιά Επτάλοφο στην Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (Τάουτλη), η οποία εορτάζει. Οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» με μεγάλη χαρά διοργανώνουν μία ποντιακή βραδιά για όλους τους φίλους του συλλόγου. «Τους τελευταίους μήνες με την δημιουργία των Blog (http://akriteseptalofou.blogspot.com/ , http://akrites.madblog.gr/) και της ομάδας στο Facebook, οι φίλοι του συλλόγου αυξήθηκαν, η συμμετοχή και η στήριξη τους είναι συγκινητική.

Η Χορωδία και η Ορχήστρα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς συμμετείχαν στους 15ους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Μουσικής που πραγματοποιήθηκαν 10-14 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς κατάφεραν και πάλι να διακριθούν και να αποσπάσουν «Έπαινο» από την Κριτική Επιτροπή στην κατηγορία «Μεικτού Συνόλου Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού».

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:14

Επένδυση στον πολιτισμό

Συντάκτης:

Ομόφωνα αποφασίσθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωπού η χρηματοδότηση του διετούς προγράμματος δράσης της κοινωφελούς επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και του κανονισμού υπηρεσιών, προσωπικού και οικονομικής διαχείρισης.
Το διετές πρόγραμμα δράσης εισηγήθηκε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Σταφύλης Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του  τομέα πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας και φυσικού περιβάλλοντος.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:12

Εκδήλωση εθνικής επετείου στον Καμπάνη

Συντάκτης:

Την Τρίτη 24 Μαρτίου, με ιδιαίτερα έντονο χρώμα, έγινε ο εορτασμός της εθνικής επετείου στα Σχολεία του Δ.Δ. Καμπάνη του Δήμου Γαλλικού. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου  Καμπάνη και στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Γαλλικού.

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 09:52

«Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;»

Συντάκτης:

Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς     το έργο, «Πού είναι ο Τάσος  που ερωτεύτηκα;»  της Χαρούλας Αποστολίδου, που τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.
Η παράσταση, που ανέβηκε φέτος το Νοέμβριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, άνοιξε τον φετινό κύκλο του «1 Χ 4», που περιλαμβάνει σύγχρονα έργα  από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:43

Δράση “Αγ. Τρύφωνα”

Συντάκτης:

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τον ετήσιο αποκριάτικο χορό του, στο κέντρο “ΧΑΡΑ” στη Γουμένισσα.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αστέριος Τάτσης, ο οποίος παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:38

Οι μαθητές συνάντησαν την παράδοση

Συντάκτης:

Συνάντηση με την παράδοση είχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μανδρών την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, κατά την επίσκεψη τους στο λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών. Τα 20 συνολικά παιδιά των σχολείων, είχαν την ευκαιρία να μάθουν τις συνήθειες των προγόνων τους, αλλά και τους τρόπους, με τους οποίους καλούνταν να ανταπεξέρχονται στις ανάγκες της καθημερινότητας, όταν ακόμα τα περισσότερα τεχνολογικά επιτεύγματα βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 07:37

Οδοιπορικό στην Κύπρο

Συντάκτης:

Β’ Μέρος
Η πρόσκληση της Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς από τη Χορωδία της Λευκωσίας “Η φωνή της Κερύνειας” (19-22.2.2009) ήταν για μας τους Κιλκισιώτες ευκαιρία μοναδική για προσκήνυμα πρώτα στα “φυλακισμένα μνήματα”, στους τάφους των Ηρώων, που έπεσαν για την πατρίδα στον τετράχρονο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών) κατά των Άγγλων αποικιοκρατών στα έτη 1955-59 και έπειτα στον “Τύμβο της Μακεδονίτισσας”, -και τα δύο “Εθνικά σύμβολα” στη Λευκωσία. Ο “Τύμβος της Μακεδονίτισσας” είναι δίπλα στην “πράσινη γραμμή” των δύο κρατών, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του μορφώματος “κράτους”, της Τουρκοκυπριακής μειονότητας -ρωτήσαμε για την ονομασία της “Μακεδονίτισσας” και μας είπαν οι φίλοι μας Κύπριοι ότι στην περιοχή βρέθηκε παλιά μιά εικόνα της Παναγίας, που έφερε την επιγραφή “Παναγιά η Μακεδονίτισσα” κι έμεινε η ονομασία για την περιοχή.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 13:03

Γιορτή Γυναίκας στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Την τιμητική της είχε η Γυναίκα, στο Δήμο Γαλλικού, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκαν σε  Καμπάνη, Ν. Σάντα και Μάνδρες. Στον Καμπάνη, το Σάββατο, 7 Μαρτίου, ο Σύλλογος Γυναικών στην αίθουσα της ταβέρνας «Μπέρδεμα», γιόρτασε μαζί με γυναίκες από όλο το Δήμο, με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η σύζυγος του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη.