Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:51:45 μμ

Πολιτιστικά

 Πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κιλκίς (επί της οδού Εθνικής Αντίστασης), η έκθεση των έργων όλων όσων συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και φωτογραφίας, που προκήρυξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κιλκίς. Οι δύο διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν με την ευκαιρία ολοκλήρωσης κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων(Βιολογικός Καθαρισμός), η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά το 75%. Θέμα των διαγωνισμών ήταν «Το Κιλκίς του αύριο, με τα δικά μου μάτια.»
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:06

Ελευθέρια Κιλκίς 2008

Συντάκτης:
Ο δήμος Κιλκίς ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, που υλοποιεί σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης.
Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:05

Βράβευση «Βεγγέρας»

Συντάκτης:
Το δεύτερο βραβείο στο 4ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης, κατέκτησε με το έργο "Η Βεγγέρα" του Ηλία Καπετανάκη το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:30

Παρατείνεται η έκθεση «Αγιορείτικα Μνημεία»

Συντάκτης:
Ύστερα από το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσίασε η έκθεση του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς «Αγιορείτικα Μνημεία: Μία Οπτικοακουστική Ξενάγηση», στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς Θεσσαλονίκης, παρατείνεται για έναν μήνα ακόμα, μέχρι και την Κυριακή του Θωμά (4 Μαΐου).
- Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2)
Λεωφορείο ο πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη
Τετάρτη 02/4, Σάββατο 05/4 (2 παραστάσεις) στις 6 μ.μ.& 9 μ.μ., Πέμπτη 03/3- και Παρασκευή  04/3 στις 9μ.μ.
Οι παραστάσεις θα διακοπούν λόγω του 12ου Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου και θα συνεχιστούν από τις 30 Απριλίου έως τις 18 Μαΐου.
Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008 15:58

Ανάσα από “Μελίτα”

Συντάκτης:
Ένας από τους μεγαλύτερους μας ποιητές έγραψε: «Η ποίηση είναι ανάπτυξη στίλβοντος ποδηλάτου». Στη νέα ποιητική συλλογή του Ιγνατίου Σαμουλίδη η ρήση αυτή ταιριάζει απόλυτα. Στίλβουσα ποίηση, απλή, κατανοητή ξεδιπλώνει ένα μύθο, που ίσως είναι πραγματικότητα, και που αφορά μια ερωτική περιπέτεια, «στα πέτρινα χρόνια» , όπως τα ονομάζει ο ποιητής - δημιουργός.
Πλούσια ήταν η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Συγκεκριμένα: Στις 13.1.2008 έγινε η κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγυ παρουσία κόσμου. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστέριος Τάτσης  αναφέρθηκε στους στόχους της νέας χρονιάς που είναι η κατασκευή αίθουσας και η αγορά φορεσιών για τα μικρά χορευτικά. Στην παρουσία των ανθρώπων που βοήθησαν τον Σύλλογο με οποιαδήποτε τρόπο. Στα μικρά χορευτικά τμήματα που η συμμετοχή τους είναι μεγάλη.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:28

Σάρωσε τα βραβεία το Θέατρο Πολυκάστρου

Συντάκτης:
 Αφού γοήτευσαν τους κατοίκους του Πολυκάστρου, του Κιλκίς και του Νεστόριου Καστοριάς με τέσσερις παραστάσεις, τώρα σάρωσαν και τα βραβεία στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου της Καρδίτσας. Ο λόγος για τη Θεατρική Ομάδα του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου, που ανέβασε την κωμωδία: «Οι Κουραμπιέδες», του Γιώργη Χασάπογλου, με τη σκηνοθετική –και όχι μόνο- φροντίδα του Σάββα Τσουφλίδη.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:21

Το Θηλυκό πρόσωπο της Ποίησης στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:
Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2008, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Ανδρόνικος» της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνει εκδήλωση - αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποιήσης. Οι ποιητές - συγγραφείς Κατερίνα Καριζώνη και Τόλης Νικοφόρου θα παρουσιάσουν το ανθολόγιο «Το θηλυκό Πρόσωπο της Ποίησης στη Θεσσαλονίκη». Η ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ζωή Σαμαρά θα συντονίσει την εκδήλωση.
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:17

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΕΝΝΟΙΕΣ-ΡΟΛΟΙ»

Συντάκτης:
 Ύστερα από αίτημα των πολιτών του Κιλκίς και με ευκαιρία τον εορτασμό των έξι χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» θα παρουσιαστεί για μια ακόμη φορά η θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΕΝΝΟΙΕΣ-ΡΟΛΟΙ» από την ομάδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.