Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:19:52 πμ

Πολιτιστικά

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:58

Βιβλία αναζητούν οι Ακρίτες Επταλόφου

Συντάκτης:

Προσπάθεια εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ», ο οποίος ιδρύθηκε το 1995 και είναι ιδρυτικό μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).  Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, πραγματοποιεί  παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. δενδροφυτεύσεις, ενημέρωση των αγροτών της περιοχής για νέες καλλιέργειες και τρόπους εξοικονόμησης νερού κ.α.) και διοργανώνει θεματικές εκδηλώσεις.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 11:51

Η “ΤΕΧΝΗ” στην Αθήνα

Συντάκτης:

Απόλυτα επιτυχημένη πρέπει να χαρακτηριστεί η εκδρομή της “ΤΕΧΝΗΣ” στην Αθήνα. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την τεταμένη ατμόσφαιρα της Αθήνας, οι εκδρομείς τόλμησαν να ξεκινήσουν για το ταξίδι τους, την Παρασκευή 11.1.2009, και δεν μετάνοιωσαν. Το πρώτο βράδυ όλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση, δικής τους επιλογής. Κάποιοι είδαν τον “Έμπορο της Βενετίας” του Σαίξπηρ, με τον Ι. Μεσσάλα, στο θέατρο “Αλκυονίς”. Άλλοι επέλεξαν να δουν τη Ράν Πιττακή σε μια θαυμάσια παράσταση και άλλοι προτίμησαν παραστάσεις πρωτοποριακές σε πειραματικό θέατρο.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:52

Γιορτή για τα παιδιά των αστυνομικών

Συντάκτης:

Στις 29 Δεκεμβρίου η Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς, πραγματοποίησε την ετήσια εορταστική της εκδήλωση για τα παιδιά των Αστυνομικών που υπηρετούν σε Υπηρεσίες του Νομού μας. Η εκδήλωση περιλάμβανε πλούσιο παιδικό πρόγραμμα με ζογκλέρ, τραγούδια, χορούς και στο τέλος αυτής μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:51

Πανελλήνιος ποιητικός διαγωνισμός της ΤΕΧΝΗΣ

Συντάκτης:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκήρυξε τον Δέκατο Τέταρτο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού» με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:50

Κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Ρυζίων

Συντάκτης:

Την κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυζίων, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009. Παρ’ όλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλήθος κόσμου κατέκλισε την αίθουσα εκδηλώσεων και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη θεατρική παράσταση, που ανέβασε με μεγάλη επιτυχία η παιδική θεατρική ομάδα, υπό την καθοδήγηση της Προέδρου και της χοροδιδασκάλου του συλλόγου.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:35

Κοπή βασιλόπιτας από συνδυασμό Τζούρτζου

Συντάκτης:

Ο επικεφαλής Θανάσης Τζούρτζος και τα μέλη του Δημοτικού Συνδυασμού «Δημοτική Συνεργασία» του δήμου Γουμένισσας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη διατήρηση των καλών  σχέσεων  και της συνοχής του Συνδυασμού,  θα κόψουν την βασιλόπιτά τους, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο Καφέ  «ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ», στη Γουμένισσα.
Καλούνται οι φίλοι του Συνδυασμού να παρευρεθούν.

Η επιθεώρηση του Ντίνου Σπυρόπουλου, "ΣΚΥΨΕ ΝΟΥΔΟΥ… ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, θα παρουσιασθεί στην πόλη μας την ερχόμενη Πέμπτη, στον κινηματογράφο ΑΣΤΡΟΝ του Κιλκίς και με δυο παραστάσεις, στις 6.30 και στις 9.30μ.μ. Η παράσταση είναι με μουσική Ζάκ Ιακωβίδη, σκηνοθεσία/ Χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου. «Ακάκιε μην ξεχάσεις τα οικόπεδα να είναι φιλέτα». Όταν ο Εφραίμ μπλέκετε με τα οικόπεδα και κάνει την Ελλάδα «Μονή…Βατοπαιδίου». Ευλογεί ο κτηματομεσίτης Άγιος Εφραίμ Κώστας Βουτσάς. Η Ρούλα με τον Φράν, η τηλεόραση με τα κουτσομπολιά και ο Καραμανλής πέρα βρέχει τότε το αποτέλεσμα έχει πολύ γέλιο.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:41

Ο Αϊ Βασίλης στον Καμπάνη

Συντάκτης:

Με παιδικά χαμόγελα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια γέμισε ο Καμπάνης του Δήμου Γαλλικού, το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, κατά την επίσκεψη του Αϊ Βασίλη στον οικισμό.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμπάνη διοργάνωσε μια υπέροχη εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 07:40

Διήμερη εκδρομή στην Καστοριά και κοπή πίτας

Συντάκτης:

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδρομή στην Καστοριά με διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Βυζάντιο» μέσα στην πόλη, στην περιοχή της Χλόης (www.hotelbyzantium.gr). Το βράδυ θα γίνει η κοπή της πίτας του Συλλόγου σε εστιατόριο της Καστοριάς. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις στη γύρω περιοχή, ενώ προβλέπεται να επισκεφτούμε και το χιονοδρομικό κέντρο του Βιτσίου.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 10:34

Ο Άι Βασίλης στις Μάνδρες

Συντάκτης:

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επισκέφτηκε και φέτος ο Άι Βασίλης τις Μάνδρες του Δήμου Γαλλικού, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου του οικισμού. Ο Άγιος Βασίλης κατέφθασε στο κτίριο του Συλλόγου εν μέσω βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, πάνω σε μια παραδοσιακά στολισμένη ελληνική βάρκα. Μικροί και μεγάλοι τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και έψαλαν μαζί του τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς. Ακολούθως τα παιδιά έλαβαν τα δώρα τους, ενώ τα μέλη του συλλόγου μοίρασαν σε όλους παραδοσιακά γλυκίσματα.