Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:28:30 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Ποντιακό πανοΰρ «Ακριτών»

Συντάκτης:

Το διήμερο 10-11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων, στο Πολύκαστρο, η ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Ποντιακό Πανοΰρ 2009. Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το διήμερο περιελάμβανε παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδος και του εξωτερικού καθώς και εμφάνιση του μεγάλου χορευτικού τμήματος των «Ακριτών» σε καινούριο εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Θέατρο στην Επτάλοφο

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009, ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Κρουσσών, διοργανώνει στην Επτάλοφο βραδιά θεάτρου. Ο σύλλογος «Πόντος Καλαμαριάς» θα παρουσιάσει στην πλατεία Επταλόφου στις 20:30 τη σύγχρονη ποντιακή θεατρική παράσταση «Όλε του γάμου δύσκολα κ_ η νύφε γαστρομέντσα» σε σκηνοθεσία του κ. Γεώργιου Σιδηρόπουλου. Την παράσταση θα πλαισιώσουν με χορούς οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:14

Λαμπρή πανήγυρη στον Αγιο Πέτρο

Συντάκτης:

Βραδιές μοναδικές και ξεχωριστές σε ποιότητα, οργανώθηκαν και  παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του πανηγυριού του Δ.Δ. Αγίου Πέτρου. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου οι «Σούξου Μούξου», η λαϊκή ορχήστρα νέων Αγίου Πέτρου στην πρώτη τους παρουσίαση, μάγεψαν και ταξίδεψαν με τις εξαίρετες ερμηνείες τους το κοινό, το οποίο με τη σειρά του τους αντάμειψε με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα .

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:35

Fashion Street Party “Re-move” στα άνω Λαδάδικα

Συντάκτης:

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το fashion street party, που διοργάνωσε στις 7/7 στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή στα Άνω Λαδάδικα, το Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς, θα λέγαμε: φρεσκάδα. Αυτή η εντύπωση κυριάρχησε σε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των σχεδιαστών μόδας του ΑΤΕΙΘ να δώσουν ζωή στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:34

Εκδηλώσεις στο Χωρύγι

Συντάκτης:

Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, από 17 έως 19 Ιουλίου, έχοντας την ευγενική χορηγία του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και της Νομαρχίας Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:26

Εικαστική παρέμβαση στο 11ο Νηπιαγωγείο

Συντάκτης:

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση πραγματοποίησε η “ΤΕΧΝΗ” στο 11ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς με ένα θέμα σχετικό με τη ζωή κοντά στη φύση. Με τη φιλοσοφία της άποψης “Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις” η “ΤΕΧΗ” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του εν λόγω Νηπιαγωγείου, πιστεύοντας ότι η εικαστική αυτή παρέμβαση θα εκπέμπει σε μόνιμη βάση το μήνυμα στα μικρά παιδιά “Ζήστε κοντά στη Φύση”.

Από τις 3 έως 5 Ιουλίου 2009, στο λιμένα Θάσου, πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση λογοτεχνικών Ενώσεων, Εκδοτών, Δημοσιογράφων και Ποιητών στα πλαίσια του Συμποσίου “Εκαταίος και Ζώσιμος”, που διοργάνωσε ο Δήμος Θάσου και η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Θάσου. Η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς προσεκλήθη από το Δήμο Θάσου και εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, Κική Δόγια-Πλόχουρα. Ένα διήμερο διήρκεσε το Συμπόσιο “Εκαταίος και Ζώσιμος” με εισηγήσεις των μετεχόντων θέμα του Συμποσίου ήταν “Η συρρίκνωση του Ελληνικού Λόγου. Η ποίηση στις μέρες μας”.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:38

“Άνοιξη των Χρωμάτων”

Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουνίου, η "Άνοιξη των Χρωμάτων", η νέα διεθνής καλλιτεχνική δραστηριότητα του Οργανισμού Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς. Για περίπου μια εβδομάδα έντεκα καλλιτέχνες από έξι χώρες  έζησαν μαζί και δημιούργησαν τα έργα τους. Τα αποτελέσματα της εργασίας τους παρουσιάστηκαν σε δημόσια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου της Σπηλαιοθεραπείας και συγκέντρωσε τα θετικά σχόλια των παρευρισκομένων.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2009 09:24

Καμπανιώτικα 2009

Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουλίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στο Καμπάνη. Τα «Καμπανιώτικα», όπως ονομάζονται, αποτελούν μια μεγάλη εκδήλωση για την ανάδειξη και προβολής του πολιτισμού της περιοχής.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 13:32

«Της μνήμης ξωτικό που χάθηκε»

Συντάκτης:

Μια κριτική ματιά στο νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Τσιτσίμη, από τη σχολική σύμβουλο των νηπιαγωγών της Κομοτηνής και δασκάλα ζωγραφικής στα τμήματα της Τέχνης Κιλκίς, Κική Βέλκου

Αγαπητέ Γιάννη,
Μεγαλώνοντας συνειδητοποιούμε ότι ο χρόνος περνάει από πάνω μας, μας ποδοπατάει και επιστρέφει αμείλικτος μέσα από γεγονότα και καταστάσεις που παγιδεύουν τον αυθορμητισμό και την φαντασία μας. Ευτυχώς το πνεύμα που φωλιάζει στον καθένα από εμάς, αναζητάει τρόπους να πετάξει. Η χαρά της ανάγνωσης του δίνει τα φτερά για να περιπλανηθεί στη χώρα του ‘κάποτε’, να συναντήσει τη χώρα του ‘ποτέ’ και να ελπίσει ότι κάποια στιγμή θα επισκεφτεί τη χώρα του δικού του ‘πότε’.