Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 9:29:48 μμ

Πολιτιστικά

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 06:13

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων Δήμου Απολλωνίων

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στην πανέμορφη Βασιλική, στο νότιο άκρο της Λευκάδας, μια ανάσα από την ομορφότερη παραλία της Ελλάδας, το Πόρτο Κατσίκι, αθλητές της θάλασσας και όχι μόνο, έζησαν μοναδικές στιγμές στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Θαλασσίων Αθλημάτων του Δήμου Απολλωνίων. Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τη Βασιλική Λευκάδας οι ιστιοπλόοι, οι οποίοι πήραν μέρος, στο διεθνές φεστιβάλ και συνοδοί έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους στον «χώρο του ναυταθλητισμού», όπως τον αποκαλούν,  αφού η περιοχή θεωρείται ένας από τους ιδανικότερους θαλάσσιους στίβους στην Ευρώπη.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:25

Λούνα πάρκ στην πλατεία Ειρήνης

Συντάκτης: Eidisis.gr
Στις 12 Ιουνίου, στα πλαίσια των «Ελευθερίων» του Δήμου Κιλκίς, διοργανώθηκε στην Πλατεία Ειρήνης από το Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν.Κιλκίς, το Ειδικό σχολείο, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές ανάγκες Δ.Κιλκίς, σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων  Προσκόπων ένα πρωτότυπο  ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:00

Θρακιώτικο αντάμωμα στο δάσος Πεδινού

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Στο πανέμορφο δάσος του Πεδινού πραγματοποιήθηκε και φέτος το 4ο κατά σειρά Αντάμωμα Θρακιωτών ν. Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο, με την προσέλευση του κόσμου να φτάνει τον διπλάσιο αριθμό από την περσινή διοργάνωση. Δεν ήταν όμως μόνο, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που συνέβαλλε στην επιτυχία του φετινού Θρακιώτικου Ανταμώματος, αλλά και η επικρότηση από όλους τους παριστάμενους, των προσπαθειών της Συντονιστικής Επιτροπής, ως προς την ανάδειξη της θρακιώτικης κουλτούρας και παράδοσης.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:49

Η βροχή δεν χάλασε τα «Καμπανιακά»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε τους διοργανωτές την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιουνίου, τα Καμπανιακά 2008 όμως του Πολιτιστικού Μορφωτικού Σωματείου Καμπάνη, πραγματοποιήθηκαν… σχεδόν κανονικά. Την πρώτη ημέρα, εξαιτίας του βροχερού καιρού η παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων ματαιώθηκε, παρόλο που όλοι οι συμμετέχοντες Σύλλογοι (ΚΑΠΗ Διαβατών και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Παλαιοκάστρου, Πικρολίμνης, Ριζίων, Τερπύλλου, και Αγιονερίου), είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην έδρα του Δήμου Γαλλικού.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:48

Απονομή Αριστείου 2008 Βραβείων και Επαίνων

Συντάκτης: Eidisis.gr
Το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Ιουνίου 2008, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του ΙΓ’ Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, με την απονομή του Αριστείου 2008 στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, και των Βραβείων και Επαίνων στους διακριθέντες στο διαγωνισμό. Της απονομής των επάθλων προηγήθηκε αφιέρωμα στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ. Στη ζωή και το έργο της αναφέρθηκε ο Δημήτριος Κόκορης μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:05

Πλούσια δράση ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Με αφορμή τον απολογισμό οικονομικής διαχείρισης του ΟΠΟΝΓΑ, που κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ. Σπίγκος, κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Κιλκίς, κατά το έτος 2007. Με «κορωνίδα» το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, ο ΟΠΟΝΓΑ πραγματοποίησε ή συνδιοργάνωσε  άλλες 63 συνολικά εκδηλώσεις. Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος, κατά σειρά εμφάνισης, σχήματα από Συρία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Ουγγαρία, Γερμανία, Καζακστάν, Αργεντινή, Καναδά, Γαλλία και Βραζιλία, παρουσιάζοντας στη πόλη του Κιλκίς εκπληκτικά έργα επί 16 μέρες.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:44

Ψάρεμα στον Αξιό!

Συντάκτης: Eidisis.gr
 Ψαρεύοντας στον Αξιό ποταμό. Σε πείσμα της ρύπανσης, που μας στέλνουν δια μέσου των υδάτων του αιώνιου ποταμού. Η γοητεία δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα, στο πόσα ανυποψίαστα –και δύστυχα- ψάρια θα γεμίσει το καλάθι. Η γοητεία βρίσκεται στα κρύα νερά του ποταμού, που παιχνιδίζουν ανάμεσα τα πόδια του ψαρά, τις ώρες ενός υπέροχου δειλινού, στη διαρκή κίνηση της φύσης, της ίδιας της ζωής.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:30

ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Water sweats ocean festival

Συντάκτης: Eidisis.gr
Με  την συμμετοχή κλιμακίου από την Δημοκρατία της Τσεχίας, που έφθασε το Σάββατο 21 Ιουνίου 2008 στη Βασιλική, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αρτιότερη  διεξαγωγή του WATER SWEATS OCEAN FESTIVAL,  που θα γίνει στον ομώνυμο κόλπο και παρουσιάζει φέτος ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, τόσο λόγω της αύξησης των συμμετοχών αλλά και από πλευράς εκπροσώπων του Τύπου, αφού ήδη έχουν δηλώσει παρουσία πλέον των εξήντα (60) από πολλές περιοχές της  Ελλάδας.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:05

Αποχαιρετιστήρια βραδιά αποφοίτων Λυκείου Ευρωπού

Συντάκτης: Eidisis.gr
Έγινε θεσμός η βραδιά των αποφοίτων, κάθε χρόνο με το τέλος των εξετάσεων ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευρωπού  οργανώνει αποχαιρετιστήρια βραδιά  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης.
Οι γονείς εδώ και ένα μήνα προετοιμάζονται, συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων, συζητήσεις, σχέδια επί χάρτου, διαφωνίες, μικροκαβγάδες.
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:29

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Πέτρο

Συντάκτης: Eidisis.gr
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνουν στον Άγιο Πέτρο το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ευρωπού και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, με την ευκαιρία της τοπικής πανήγυρης.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 26 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 29 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου.