Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020, 12:44:01 πμ

Πολιτιστικά

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (25-8-2015)

‘’Την παγωμένη πριγκίπισσα 2’’, ένα από τα πιο αγαπημένα παιδικά παραμύθια, ανεβάζει σε θεατρική διασκευή, η Παιδική Σκηνή Ροντίδη την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου.

Η υπόθεση

Το Βασίλειο της Αμόρα βρίσκεται για άλλη μια φορά σε κίνδυνο. Η Έλσα ακούει μια μυστηριώδη φωνή που την καλεί μακριά στο Μαγεμένο Δάσος και ξυπνάει τα πνεύματά του. Αποφασίζει να ταξιδέψει εκεί με τους φίλους της προκειμένου να σώσει το Βασίλειο και όλοι μπλέκονται σε μια νέα συναρπαστική αλλά και συγκινητική περιπέτεια.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (21-8-2020)

Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της παρουσίασης της θεατρικής παράστασης ‘’Από θέση ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου’’ αύριο Παρασκευή στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου δε θα πραγματοποιηθούν οι προβολές της παιδικής ταινίας ‘’Οι Ευχούληδες’’ και της κωμωδίας ‘’Για όλα φταίει το γκαζόν’’ στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’.

Οι δύο ταινίες θα προβληθούν την Κυριακή 23 Αυγούστου με ώρα έναρξης στις 21:00 και 23:00 αντίστοιχα

Προσκαλούνται όλα τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Αργοναύτες» σε  γενική εκλογο-απολογιστική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του συλλόγου την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, με όσα μέλη παρευρεθούν και χωρίς την διαδικασία της απαρτίας.

Μια απολαυστική παράσταση θεάτρου σκιών για όλη την οικογένεια προσφέρεται απόψε στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου. Ο Καραγκιόζης μπλέκεται και πάλι σε περιπέτειες αντιμέτωπος με τον Τρομερό Πειρατή και σκορπίζει άφθονο γέλιο στην προσπάθειά του να τον κατατροπώσει με τη βοήθεια του Χατζηαβάτη. Η παράσταση αρχίζει στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (19-8-2020)

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 22:17

Ευχές του ΕΕΣ Κιλκίς

Συντάκτης:
Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Εθελοντές των τριών σωμάτων του Περιφεριακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, εκφράζουν  τις ολόθερμες ευχές τους στην εθελόντρια Γεωργία Τριανταφυλλίδου και στο σύζυγό της Μάρκο Κουτσάγια, για έναν "βίον ανθόσπαρτον", ανέφελο, τρισευτυχισμένο και με το στοιχείο του εθελοντισμού διαρκές στη ζωή τους. 
Με αγάπη 
Το Δ. Σ. 

Ο νεαρός μουσικός Σταύρος Παπαδόπουλος, από το Κιλκίς, που κυκλοφόρησε το πρώτο του, εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και όμορφο, μίνι άλμπουμ μιλά για την μουσική, την έμπνευση και το σήμερα, με συνέντευξή του στη LIFO.

Το «So» του Transparent Man είναι ένα από τα τραγούδια που έχω συνδέσει με τη φετινή (παραλίγο χαμένη) άνοιξη. Εμφανίστηκε λίγο πριν από τη λήξη της καραντίνας και είναι από την πρώτη του προσωπική δουλειά, ένα μίνι άλμπουμ με τον τίτλο «Shame», εξαιρετικά ατμοσφαιρικό και όμορφο. «Το "Shame" είναι το πρώτο προσωπικό μου άλμπουμ και ήθελα να περιγράψω μέσα σε αυτό το ποιος είναι ο Transparent Man» λέει ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Ο δημόσιος λόγος του αρχαίου κόσμου αναβλύζει πηγαίος, επιχειρώντας με θεατρική εκφορά να κοινωνήσει τα παραγγέλματά του στη σύγχρονη κοινωνία, στη θεατρική παράσταση ‘’Από θέση ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου’’ που ανεβάζει την Παρασκευή 21 Αυγούστου στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.