Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 10:09:45 μμ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 04:26

Ποντιακή θεατρική ομάδα “Οι σποταλεμέν”

Στη νεοσύστατη ποντιακή θεατρική ομάδα «ΟΙ ΣΠΟΤΑΛΕΜΕΝ», συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί με μεγάλη εμπειρία στο ποντιακό θέατρο. Ιδρυτής της ομάδος είναι ο Γεώργιος Δ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια με το θέατρο ως ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Είναι συνεργαζόμενο μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών με αριθμό μητρώου 1072.


Τα έργα που ανεβάζει η θεατρική ομάδα είναι γραμμένα από τον Γεώργιο Δ. Σιδηρόπουλο. Είναι σατιρικά σενάρια, τα οποία έχουν ως θέμα την οικογένεια, την κοινωνία, την πολιτική και όσα απασχολούν τον άνθρωπο της εποχής μας. Η γλώσσα την οποία χρησιμοποιεί είναι κατά βάση η ποντιακή σε συνδυασμό με τη νεοελληνική ώστε τις παραστάσεις να τις κατανοούν και οι μη πόντιοι θεατές.
Η ποντιακή θεατρική ομάδα «ΟΙ ΣΠΟΤΑΛΕΜΕΝ» έως σήμερα έχει παρουσιάσει τις επιθεωρήσεις:
- ΖΑΝΤΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΓΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑ.ΚΑ.ΛΗ ΜΑΛΛΙΑ.
- ΟΛΕ ΤΗ ΓΑΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ Κ_ Η ΝΥΦΕ ΓΑΣΤΡΩΜΕΝΤΣΑ.
- ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΜΕΣ ΙΝΤΕΝ ΘΕΛΟΜΕ ΛΕΓΩΜΕ ΙΝΤΕΝ ΘΕΛΟΜΕ ΕΥΤΑΜΕ
- Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των ποντίων, με τίτλο «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γεώργιου Δ. Σιδηρόπουλου.
- Επίσης έλαβε μέρος στη θεατρική παράσταση «ΤΑΜΑΜΑ», την οποία διασκεύασε θεατρικά και σκηνοθέτησε ο Γεώργιος Δ. Σιδηρόπουλος.
Έδρα της ποντιακής θεατρικής ομάδας «ΟΙ ΣΠΟΤΑΛΕΜΕΝ» είναι η Θεσσαλονίκη.
Στοιχεια επικοινωνίας:
- Τηλέφωνο: 2310 230 030
- Κινητό: 6974 824 358
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Blog: http://spotalemen.blogspot.com