Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, 1:06:58 μμ
Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 07:41

Ποντιακό Πανοΰρ 2012


akrites-polykastrou
Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» διοργανώνει το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:30 την ετήσια θεσμική εκδήλωσή του «Ποντιακό Πανοΰρ». Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το εορταστικό αυτό διήμερο θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο στο “Σπίτι του Πόντου” και περιλαμβάνουν:
Το Σάββατο 7/7 θα δοθεί παράσταση ποντιακού θεάτρου (κωμωδία) από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθεροχωρίου με το έργο «Όλα για την Παναΐλα».
Την Κυριακή 8/7 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό ποντιακό πανηγύρι. Θα παρουσιαστεί το μεγάλο χορευτικό τμήμα των «Ακριτών», χορευτικό συγκρότημα από τα Λεύκαρα της Κύπρου και θα συμμετάσχει ο γνωστός χορευτής των ποτηριών από την Κύπρο Γιώργος Θεοδούλου. Στην εκδήλωση θα προσφερθούν παραδοσιακά ποντιακά και κυπριακά εδέσματα, ενώ επικεφαλής του μουσικού σχήματος θα είναι ο κορυφαίος πόντιος καλλιτέχνης Αλέξης Παρχαρίδης.  
«Καλούμε όλους τους φίλους του συλλόγου μας να συμμετάσχουν στη γιορτή μας που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, χορευτικά συγκροτήματα, άφθονο φαγητό, παραδοσιακά εδέσματα και λαχειοφόρο αγορά στην οποία ο τυχερός θα κερδίσει ένα ταξίδι στον Πόντο και τους εγγυόμαστε ένα μοναδικό και αξέχαστο πολιτιστικό διήμερο εκδηλώσεων».