Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 4:05:51 μμ
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 09:52

«Πού είναι ο Τάσος που ερωτεύτηκα;»

Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς φιλοξενεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς     το έργο, «Πού είναι ο Τάσος  που ερωτεύτηκα;»  της Χαρούλας Αποστολίδου, που τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη.
Η παράσταση, που ανέβηκε φέτος το Νοέμβριο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, άνοιξε τον φετινό κύκλο του «1 Χ 4», που περιλαμβάνει σύγχρονα έργα  από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.


Ο σκηνοθέτης του έργου αναφέρει: «Τι απέγινε άραγε το αθάνατο ζευγάρι μετά από είκοσι χρόνια; Έσβησε αυτός ο θυελλώδης έρωτας; Πόσο επηρέασε η Πολιτική τη σχέση τους; Το «Βρώμικο» ΄89 ακολουθεί μέχρι σήμερα; Ρωμαίος και Ιουλιέτα για πάντα; Τι μαγείρεψε σήμερα η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ για τον άνακτα;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα τίθενται και προσπαθούν να βρουν απάντηση στο έργο, ένα έργο παρωδία της ίδιας μας της ζωής. Σύγχρονη γραφή και ρεαλισμός καταγράφουν την αλλοτρίωση, την κατάπτωση, την καθημερινότητα, το αίτιο και το αιτιατό.
Με κωμικές ανατροπές, με κοινές αναφορές σε πράγματα και καταστάσεις παρακολουθούμε τη ζωή του Τάσου και της Γκόλφως πολλά χρόνια αργότερα, συμβαδίζοντας με τους φίλους, τους εραστές, τα πεθερικά και τον αγώνα για την επιβίωση. Με γνώμονα τον έρωτα και την αγάπη που σημαδεύει πρόσωπα και καταστάσεις, ταυτιζόμαστε με μια διαδρομή που αισιόδοξα έχει αίσιο τέλος.
Μέσα από μια πολιτική ανασκόπηση με έντονη σατιρική και σκωπτική ματιά, η συγγραφέας προσπαθεί να ρίξει το δικό της φως, τη δική της απάντηση, εμπλέκοντας ιδεατούς και πραγματικούς χαρακτήρες σε μια παρωδία σουρεαλιστικής συνεύρεσης».
Παραστάσεις
Χώρος: Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς, Τετάρτη 1/4/2009, 2 παραστάσεις: (απογευματινή 18:00 και βραδινή 21:00)
Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 20 ευρώ, Φοιτητικό ευρώ, Μαθητικό 15 ευρώ ,
Ισχύει ειδική έκπτωση για τους εκπαιδευτικούς με την επίδειξη της κάρτας τους 15 ευρώ
Ισχύουν ομαδικά μαθητικά εισιτήρια   12 ευρώ
Ισχύουν εργατικά εισιτήρια
Εισιτήρια προπωλούνται από τα γραφεία του ΟΠΟΝΓΑ τις εργάσιμες  μέρες και ώρες.