Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 8:38:57 μμ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 07:06

Στην Κέρκυρα το Λύκειο

Εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες άφησε η εκδρομή που πραγματοποίησε στην Κέρκυρα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς.
Η διαμονή έγινε σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στην περιοχή Κανόνι, όπου βρίσκονται το Ποντικονήσι και η Παναγία των Βλαχερνών. Ο ήλιος και ο καλός καιρός του Σαββάτου βοήθησαν  για μια απολαυστική βόλτα στην πλατεία Σπιανάδα, καφέ στο Λιστόν, προσκύνημα στον ΄Αγιο  Σπυρίδωνα και περιήγηση στα καντούνια της παλιάς πόλης.


Η 2η μέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στα αξιοθέατα του νησιού όλο το πρωινό ως τις 3 το μεσημέρι  με ξεναγό. Πρώτη στάση το κτήμα Μον Ρεπό, 258 στρέμματα πυκνής βλάστησης και πανέμορφων κήπων, τους οποίους στολίζουν το εντυπωσιακό παλάτι με θέα στη θάλασσα, όπου στεγάζεται σήμερα το μουσείο της Παλαιόπολης. Στην συνέχεια ξενάγηση στο Αχίλλειο, την κατοικία της Πριγκίπισσας  Σίσσυ, με τα δύο εντυπωσιακά αγάλματα του Αχιλλέα στον κήπο, με τα αγάλματα των εννέα μουσών και το ανάκτορο με την οροφή να διακοσμείται με ένα έργο απαράμιλλης τέχνης, που απεικονίζει τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Αμέσως μετά επίσκεψη στο μουσείο Ασιατικής τέχνης για να καταλήξει η ξενάγηση στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα,  με το λείψανο του Αγίου που φυλάσσεται σε μια ασημένια λάρνακα. Ακολούθησε φαγητό και παρακολούθηση της Κερκυραικής μασκαράτας. Το βράδυ διασκέδαση  σε μια ταβέρνα με ζωντανή μουσική όπου με καλό φαγητό, κρασί, χορό και ατελείωτο κέφι αποχαιρέτησε το γκρουπ τις φετινές αποκριές.
Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας επιστροφή στην Ηγουμενίτσα και από εκεί στα Ιωάννινα .Επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, το γνωστό Μουσείο Βρέλλη. Παραμονή στην πόλη των Ιωαννίνων για φαγητό, βόλτα στην λίμνη ή ψώνια στα καταστήματα ασημικών. Επιστροφή το βράδυ στο Κιλκίς, έχοντας περάσει όλοι ένα αξέχαστο τριήμερο γεμάτο πλούσιες εμπειρίες.
Παρόλο που ο καιρός ήταν άστατος, δεν επηρέασε καθόλου το πρόγραμμα. Η ομορφιά και το πλήθος των επιλογών που προσφέρει η Κέρκυρα,  αλλά και η άρτια οργάνωση της εκδρομής από το Λύκειο Ελληνίδων, με πολλές εκπλήξεις για όλο το γκρουπ, όπως ενημερωτικό φυλλάδιο με το πρόγραμμα και πληροφορίες για τα βασικότερα αξιοθέατα της Κέρκυρας, σερπαντίνες, κεράσματα, ένα δωράκι για όλους την Κυριακή, αλλά  και παστέλι και λουκούμι την Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα της Σαρακοστής, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.