Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:13:35 πμ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 21:52

Στο Ανθοχώρι Μετσόβου ο «Αγ. Τρύφων» Γουμένισσας

Την  Κυριακή 26 Ιουλίου ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας συμμετείχε στην εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, στο Ανθοχώρι Μετσόβου.


Με ώρα αναχώρησης στις 11 το πρωί, τόσο το τμήμα ενηλίκων όσο και το εφηβικό τμήμα του συλλόγου κατευθύνθηκαν προς τα Γιάννενα όπου και έκαναν μία τρίωρη στάση για φαγητό και καφέ, απολαμβάνοντας το φυσικό τοπίο της λίμνης. Αμέσως μετά ανηφόρισαν προς το γραφικό Ανθοχώρι, με σκοπό την προετοιμασία για την βραδινή παράσταση.
 Η τοπική κοινότητα υποδέχθηκε με χαρά τους χορευτές τους ενημέρωσε για το χωριό και τους ξενάγησε δείχνοντας τους τα διατηρητέα κτίρια και την εκκλησία. Γύρω στις 10 το βράδυ ξεκίνησε η εκδήλωση με το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ανθοχωρίου Μετσόβου να «ανοίγει» την εκδήλωση. Ακολούθησε το εφηβικό τμήμα του «Αγίου Τρύφωνα» και αμέσως μετά το τμήμα ενηλίκων. Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με τα Θρακιώτικα και τα Μακεδονικά ακούσματα, με αποτέλεσμα με το πέρας της παράστασης να καταχειροκροτηθεί! Το γλέντι κράτησε μέχρι της 2 το πρωί με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Ήταν μία εκδρομή γεμάτη εμπειρίες αλλά και πολύ χορό!