Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 12:17:38 πμ
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010 11:21

Τιμή στα γράμματα και στους νέους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Πληροφόρησης Πολυκάστρου ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών. Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού γίνεται και η καθιερωμένη πλέον βράβευση των μαθητών του Δήμου Πολυκάστρου, που έχουν αποφοιτήσει με άριστα από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και των επιτυχόντων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας κατά το σχολικό έτος 2008 – 2009.


Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δ.Κ.Π. & Π. Ευάγγελος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Τατσίδης Τάκης, ο Αντινομάρχης Γιώργος Φράγκου, ο πρώην Αντινομάρχης Χρήστος Γκουντενούδης, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και γονέων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή φυσικής αγωγής του Ενιαίου Λυκείου Πολυκάστρου, κ. Μπάρπα Κων/νου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Σμυδάκης
Την ξεχωριστή εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, ο οποίος τόνισε:
«Σήμερα πανηγυρίζουμε και τιμούμε για ακόμη μια χρονιά τη σεμνή μνήμη Των Τριών Ιεραρχών (Μέγα Βασιλείου, Ιωάννη Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Θεολόγου) που με το βαθύ φιλοσοφικό τους στοχασμό, τη βαθιά πίστη τους, τη θερμή αγάπη τους στο Θεό και τον άνθρωπο, αναδείχθηκαν παιδαγωγοί και διδάσκαλοι, επιφανείς ρήτορες και συγγραφείς, πρότυπα φιλανθρωπίας και αρετής.
Υιοθετώντας το διαχρονικό περιεχόμενο των διδακτικών αρχών τους εσείς οι νέοι και αυριανοί πολίτες θα είστε εφοδιασμένοι με αντιστάσεις ποιότητας στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας που συνεχώς μεταλλάσσεται. Τα χρόνια αυτά που είστε μαθητές αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν για όσους από εσάς θα συνεχίσετε τις σπουδές σας είναι πολύ βασικά. Θα λάβετε εφόδια με τα οποία θα ακονίσετε τις άμυνές σας για να διατηρήσετε την αυτονομία της προσωπικής σας ταυτότητας και να υπηρετήσετε τα οράματά σας με συνέπεια, ευθύνη και αλήθεια. Θα προετοιμαστείτε ώστε μετά ως ελεύθεροι πολίτες να αγωνιστείτε στην καθημερινή μάχη της επιβίωσης.  
Ας συγκρατήσουμε μια φράση των Τριών Πατριαρχών : Ο δρόμος για την αλήθεια, που είναι η Γνώση του κόσμου, φιλτράρεται μέσα από το καθαρτήριο της ψυχής.   
Σήμερα όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα τιμούμε και επαινούμε και τους αριστεύσαντες μαθητές των σχολείων μας καθώς και αυτούς που έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτερο και Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Εύχομαι δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους τους μαθητές και καλή ακαδημαϊκή πορεία στους νέους φοιτητές. Ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει στη ζωή σας, μια περίοδος απόκτησης γνώσεων, μελέτης αλλά και φοιτητικής ανεμελιάς. Αυτό το κομμάτι της ζωής σας θα σηματοδοτήσει σε μεγάλο βαθμό το υπόλοιπό της και θα έχετε αλησμόνητες αναμνήσεις , θα πρέπει συγκροτημένα να θέτετε υγιείς και δημιουργικούς στόχους.
Στο πλάι σας πάντα όπως και όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς σας, στους οποίους αναλογούν οι αντίστοιχες ευχές και τα συγχαρητήρια για τη βοήθεια και συμπαράσταση που σας παρείχαν και θα εξακολουθούν να σας παρέχουν.
Επίσης δε θα μπορούσα να παραλείψω από τις ευχές μου και τους δασκάλους και καθηγητές των σχολειών μας που καλούνται να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο του παιδαγωγού, αυτοί αποτελούν τη δεύτερη οικογένεια των παιδιών μας. Τους εύχομαι λοιπόν καλή δύναμη στο έργο τους και κάθε προσωπική ευτυχία και υγεία».
Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των μαθητών με τιμητικό έπαινο και λογοτεχνικό βιβλίο.