Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 9:16:47 μμ
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2024 09:01

Χαντροτεχνάσματα: Έκθεση κοσμήματος από την Γεωργία Γιαλετζή στην Τέχνη Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης κοσμήματος της Γεωργίας Γιαλετζή με τίτλο «Χαντροτεχνάσματα»  την Τετάρτη 22 Μαίου 2024  και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού”  της Τέχνης.

Η Γεωργία Γιαλετζή ξεκίνησε πριν, περίπου, εφτά χρόνια  την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Με πολλή αφοσίωση, πείραμα και διάθεση για διαρκή βελτίωση  εξέλιξε τις τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιεί.

Στην  έκθεση της  παρουσιάζει την τέχνη του υγρού γυαλιού και την τέχνη ύφανσης με χάντρες. Θεωρεί ότι η τέχνη του υγρού γυαλιού είναι εντυπωσιακή! Η δημιουργία με αυτήν την τεχνική απαιτεί επιδεξιότητα και φαντασία και χαρίζει αποτελέσματα  με υπέροχες χρωματικές αποχρώσεις και διάφανα εφέ.

Για την τέχνη της χαντροϋφαντικής χρησιμοποιεί δυο τεχνικές για την δημιουργία κοσμημάτων, την τεχνική βελονιάς Peyote , της οποίας το αποτέλεσμα θυμίζει ύφασμα καθώς δεν είναι ορατή η κλωστή που χρησιμοποιείται  και δίνει την δυνατότητα δημιουργίας  πολύπλοκων σχημάτων και υφών. Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνική πεγιότ καθώς έχουν βρεθεί δείγματα σε αντικείμενα στην Αρχαία Αίγυπτο . Η δεύτερη τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην παρούσα έκθεση ονομάζεται Brick Stitch , είναι μια τεχνική ύφανσης με βελόνα ενώνοντας μικρές χάντρες οριζόντια μεταξύ τους σχηματίζοντας διαφορά μοτίβα.

Η ίδια δηλώνει ότι «Η αγάπη μου για την δημιουργία είναι μια πηγή χαράς και ικανοποίησης που συνεχώς με ενεργοποιεί και με κρατάει συνδεδεμένη με τον καλλιτεχνικό μου εαυτό»

Εγκαίνια : Τετάρτη 22 Μαίου 2024, στις 19.30

Διάρκεια έκθεσης: 22-30 Μαίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη:  17:30-21:00