Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 2:48:48 μμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 06:00

Έλλειμμα διακυβέρνησης

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ εξηγούσε σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Ευαγ. Μπαλτατζή, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8, ο βουλευτής Γ. Φλωρίδης. Ιδού πως περιέγραψε την κατάσταση ενόψει και των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και το πρωθυπουργικό  αίτημα για συναίνεση.


«Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει σαφέστατο έλλειμμα διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή δε μπορεί να σκεφτεί, δε μπορεί να πάρει αποφάσεις, δε μπορεί να υλοποιήσει αποφάσεις, αν τις παίρνει κάποια στιγμή.
Είναι σε απόλυτη αδυναμία αυτή τη στιγμή να ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντά της. Με αυτή την έννοια λέμε λοιπόν, ότι η συναίνεση πάνω σε τι θα υπάρξει; Για να συναινέσεις πρέπει να έχεις πρώτον μια κυβέρνηση η οποία κάνει αυτά τα στοιχειώδη που σας είπα. Εδώ δεν έχουμε τίποτε.
Έξω αν θα παρακολουθήσετε, μπορεί τα μέτρα να μην αποδίδουν στο 100% το σκοπό που επιδιώκουν, αλλά εκεί οι κυβερνήσεις προσπαθούν, κάνουν, βλέπουν, ξανακάνουν, ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι. Εδώ είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον αέρα και ξέρετε γιατί; Γιατί η χώρα είναι ξυπόλητη στα αγκάθια. Επειδή η κυβέρνηση πέντε χρόνια άφησε τη χώρα –να το πω έτσι εικονικά- χωρίς παπούτσια. Χωρίς παπούτσια τι σημαίνει σε ένα περιβάλλον που έχει του κόσμου τους κινδύνους; Σημαίνει χωρίς λεφτά. Γιατί μας άφησε χωρίς λεφτά; Διότι φρόντισε με τις πολιτικές της να τα μεταβιβάσει στους λίγους, λες και αυτοί δεν θα χόρταιναν ποτέ.
Όταν η χώρα παρουσιάζει έλλειμμα διακυβέρνησης σοβαρό και βρισκόμαστε στο μέσο μιας κρίσης που χρειάζεται αποφάσεις γενναίες, τότε προφανώς η λύση είναι μια νέα κυβέρνηση. Και νέα κυβέρνηση προκύπτει μόνο από εκλογές.